Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2020
  5. Declaració institucional de l'Alcalde de Cardona en relació a l'Estat d'alarma
Anar a l'inici de la pàgina

Declaració institucional de l'Alcalde de Cardona en relació a l'Estat d'alarma

Diumenge, 15 de Març de 2020

D'acord amb la compareixença d’avui del President de la Generalitat de Catalunya i davant l'activació de l'Estat d'alarma per part del govern espanyol.

Considero:

La prioritat local en aquests moments és evitar la propagació del virus i erradicar-lo. Per aquets motiu creiem que hem d’actuar amb total responsabilitat i establint totes les mesures que siguin necessàries.

Em sumo a la petició urgent que ha fet el President de la Generalitat de Catalunya al Govern d'Espanya de confinar tot Catalunya.

Per aquest motiu demano a tots els veïns i veïnes que es quedin a casa i evitin qualsevol contacte humà que no sigui necessari.

• Comunico a tots els treballadors públics de l’Ajuntament i de de la Fundació Cardona Històrica que en la mesura del possible es quedin a casa. Es facilitarà el treball telemàtic i, per tant, decretarem serveis mínims per atendre totes les necessitats bàsiques.
• Demano a totes les empreses del municipi que en la mesura que puguin redueixin o cessin la seva activitat presencial i permetin als treballadors i treballadores quedar-se a casa i evitar qualsevol risc. També demano als autònoms i petites empreses que limitin la seva activitat i donin opcions de teletreball i altres mesures per desenvolupar, dins la no normalitat que vivim, les tasques que siguin possibles. En cas de continuïtat de l’activitat demano que es prenguin totes les mesures de seguretat i higiene estipulades.

• Des de l'Ajuntament de Cardona en el marc de coordinació del Comitè Municipal de l'Emergència i de la Generalitat de Catalunya garantim la prestació de serveis en alimentació, sanitat i serveis essencials.

• Per tal de protegir al màxim la seguretat de treballadors i treballadores, autònoms, comerciants i veïns i veïnes demano que es redueixin al màxim els horaris d'obertura dels comerços autoritzats i que s'utilitzin els mitjans telefònics, telemàtics i de compra a domicili per garantir el subministrament domèstic bàsic.

En aquest sentit m’afegeixo a la demanda d’un Pla de Xoc Econòmic amb mesures contundents com:

1- Suspendre els terminis de pagaments de tributs, cotitzacions de la Seguretat Social, quota d’autònoms i ampliació dels venciments.
2. Establir una indemnització als treballadors autònoms.
3. Mantenir la remuneració dels treballadors que s’han de quedar a casa.
4. Establir noves línies de crèdit sense límit de liquiditat.
5. Assegurar que els ERTE no impliquin una pèrdua retributiva pels treballadors i
que no consumeixin l’atur.
6. Suspendre els terminis de pagament d’hipoteques i subministraments.

I sobretot, assegurar que aquestes mesures arribin prioritàriament a Pimes, autònoms i a tots els sectors més afectats. Des de l’Ajuntament de Cardona ens posem a la disposició dels governs i evidentment d’empresaris, autònoms i treballadors per qualsevol qüestió i en aquest sentit estem estudiant totes aquelles mesures que puguin ajudar a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials d’aquesta crisis.

Vull agrair enormement l'esforç, la comprensió de tots i totes, veïns i veïnes. Són moments difícils, excepcionals i per això ens cal ser-ne molt conscient i prendre totes les mesures que siguin necessàries, per molt dures que siguin. Apel·lo a la responsabilitat de cadascú i a la responsabilitat col·lectiva. Ens toca fer tot allò que estigui a les nostres mans. Tot allò que fem avui, serà un èxit del demà.

Per últim el meu agraïment a tots els professionals sanitaris, a la Policia Local de Cardona, a les farmàcies, als regidors i regidores, als membres del Comitè d’Emergència, a Creu Roja, Voluntaris de Protecció Civil, als treballadors i treballadores de serveis bàsics, als/a les botiguers/es i a tots els que en aquests moments difícils esteu al peu del canó.

Orgullós de Cardona i la seva gent. Protegim-nos i cuidem-nos!

Ferran Estruch i Torrents
15 de març de 2020


Tornar a: Març, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat