Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2019
  5. El castell de Cardona acull la presentació del ll...
Anar a l'inici de la pàgina

El castell de Cardona acull la presentació del llibre “Sal Roja. El llop de Cardona”

Dimarts, 26 de Març de 2019

El proper diumenge, 31 de març, la Casamata “Espai 1714” del castell de Cardona acull la presentació del llibre “Sal Roja. El llop de Cardona”, una història sobre la guerra de Successió i el que va representar per al país, centrada en el castell de Cardona i les mines de sal. La presentació, que serà a les 12h, comptarà amb la presència dels autors, Ramon Gasch i Teresa Sagrera, el director de l’Arxiu Municipal de Cardona, Dr. Andreu Galera, i el Dr. Francesc Serra, historiador expert en la guerra de Successió.

L’acte està organitzat per l’editorial Columna, l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, l’Associació Cultural 18 de setembre, la Fundació Cardona Històrica i l’Ajuntament de Cardona.


Informació del llibre:

Les llegendes esdevenen llegendes, sense que ningú en sigui conscient, moltes vegades no en són ni els propis protagonistes. Ningú podia imaginar mai que un simple tallador de sal de Cardona, en Miquel Ferrer, un home humil, arribaria convertir-se en algú tan odiat i venerat al mateix temps.

El Llop de Cardona va existir dins del cor de tants i tants lluitadors oblidats. Alguns en parlen com d’un heroi que va lluitar per la terra i pel poble amb ungles i dents; d’altres, però, diuen que fou un endimoniat que es refugiava a les profunditats de les salines, enverinat per l’odi i la set de venjança. El més sanguinari de tots els éssers que mai han trepitjat aquelles terres. Al cap dels segles, qui ho sap, potser el jove Ferrer no era ni un ni l’altre, i segurament tots dos alhora.

Sal Roja ens endinsa en la vida de molts personatges, les seves accions, situacions, dubtes i neguits, en un període que va marcar per sempre el destí del nostre país com a nació: la Guerra de Successió. A partir d’un episodi cabdal, el setge de la fortalesa de Cardona de l’any 1711, i al costat del protagonista, viatgem arreu del nostre territori per comprovar com molts catalans, de tramuntana a migjorn i de llevant a ponent, van decidir defensar els seus drets, les seves famílies... la seva vida. Aquesta novel·la és un homenatge a tots aquells que, com el Llop de Cardona, van alçar-se i agafar les armes, en lloc de rendir-se al seu destí. En temps tan difícils com aquells, enmig de la tragèdia i la desesperació, la seva lluita i el seu sacrifici no van ser envà.


Tornar a: Març, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat