Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2015
  5. L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntamen...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Cardona signen un conveni per restaurar mediambientalment el meandre de la Coromina

Dijous, 19 de Març de 2015 acamarç15

L’acord contempla la construcció d’un llac, la impermeabilització de la llera fins al pont de la carretera C-1410-z i la revegetació de la zona fluvial

Les actuacions seran cofinançades per l’Agència (amb aportació provinent del Departament de Territori i Sostenibilitat) i el consistori cardoní

Les mesures acordades donen continuïtat al conveni signat l’any 2001 destinat a la recuperació de la Vall Salina de Cardona

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, van signar ahir un conveni destinat a potenciar mediambientalment el meandre de la Coromina, mitjançant l’adequació de la llera del riu Cardener en aquesta zona del municipi. L’acord contempla, per tant, la construcció d’un llac, la impermeabilització de la llera fins al pont de la carretera C-1410-z i la revegetació de la zona fluvial.

Els treballs, que donen continuitat al conveni signat l’any 2001 destinat a la recuperació de la Vall Salina de Cardona, es duen a terme degut a l’existència d’infiltracions d’aigua del riu a la mina, que dificulten que aquesta segueixi circulant per la llera a la zona de la Coromina.

Les actuacions, que es duran a terme aquest any, seran cofinançades per l’Agència (amb aportació provinent del Departament de Territori i Sostenibilitat) i l'Ajuntament de Cardona. Prèviament, l'empresa Salinera de Cardona desenvoluparà l'actuació d'adequació i impermeabilització de la llera del riu corresponent al tram urbà de la Coromina.

L’Ajuntament s’encarregarà, per tant, de l’obtenció de tots els terrenys i permisos necessaris per a l’execució de les obres de l’actuació, així com de la preceptiva autorització de l’ACA per a l’execució d’una obra en zona de domini públic hidràulic.

Una vegada fets els tràmits d’informació pública i aprovació del projecte, l’Ajuntament promourà l’execució de l’obra. Durant l’execució dels treballs, el consistori també haurà de vetllar per evitar que es produeixin danys o perjudicis a l’interès públic o privat que, en qualsevol cas, serien de la seva responsabilitat. Aquest acord també preveu la creació d’una comissió de seguiment, que vetllarà per la correcta implementació de les actuacions, pel seguiment administratiu, pel compliment de les previsions de calendari i per a resoldre els problemes tècnics que puguin plantejar-se durant la redacció dels projectes constructius o durant l’execució de les obres.

El conveni el van signar ahir a la seu de l'ACA el director d'aquest ens, Jordi Agustí, i l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyats de la regidora de la Coromina, Maite Barrera, el president de l'Associació de Veïns de la Coromina, Josep Manuel Garcia i els representants de l'Associació de Regants de la Coromina Pere Vergel i Pere Fernández.


Tornar a: Març, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat