Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2015
  5. Cardona acull l'exposició sobre el Servei de Patr...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona acull l'exposició sobre el Servei de Patrimoni de la Diputació de Barcelona

Dimecres, 18 de Març de 2015 spal

El Centre Cívic de Cardona acollirà entre el 21 de març i el 6 d'abril l'exposició commemorativa del centenari del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. Sota el títol “Cent anys a l’avantguarda de la restauració monumental. SCCM-SPAL 1914-2014″, la mostra proposa un recorregut per la trajectòria d'aquest organisme centenari que ha contribuït enormement al debat científic, tècnic i legal en matèria de conservació, catalogació i restauració del patrimoni cultural.

L'exposició s'inaugurarà el proper dissabte 21 de març a les 19 hores al Centre Cívic. A l'acte hi assistirà l'alcalde de Cardona Ferran Estruch i Albert López Mullor, director de Conjunts Històrics del Servei Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. L'acte és obert a tothom.

A més, coincidint amb el muntatge de l’exposició, l'Ajuntament de Cardona ha organitzat dues conferències relacionades amb el patrimoni monumental de la vila ducal. La primera serà la conferència inaugural de l'exposició que versarà sobre la recerca arqueològica a l’església de Sant Miquel de Cardona i que impartirà Albert López Mullor en finalitzar la inauguració. La segona conferència la pronunciarà Joan Closa Pujabet, Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, el dissabte 28 de març a les 19:00 al Palau Graells.

L'exposició es podrà visitar dilluns, dimarts, dimecres, dijous i dissabte de 18 a 20 hores al vestíbul del Centre Cívic, (planta -1). Els diversos plafons de la mostra fan un repàs a la història de les actuacions de l'SPAL que també va intervenir en la restauració de l'església parroquial de sant Miquel, del castell i del Teatre Els Catòlics de Cardona.


Tornar a: Març, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat