Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2015
  5. L'Ajuntament de Cardona obre la convocatòria d'ajuts al lloguer d'habitatges
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament de Cardona obre la convocatòria d'ajuts al lloguer d'habitatges

Dimecres, 18 de Març de 2015 lloguerajuts

Aquesta setmana s'ha obert el termini per sol.licitar la línia d'ajuts al lloguer d'habitatges per a nous empadronats i joves del municipi. El principal objectiu d'aquest programa de subvencions impulsat per l'Ajuntament cardoní és incentivar l’arribada de nous habitants i fomentar l’emancipació dels joves de la vila.

Els ajuts que es prestaran tenen un import màxim de 150 euros mensual durant un període màxim de 8 mesos i l'Ajuntament hi ha destinat una partida de 15.000 euros. Les persones interessades en sol.licitar els ajuts ho han de fer a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Cardona de dilluns a divendres en horaris d'oficina. El termini finalitzarà un cop s'esgoti la partida pressupostària. Els impresos per fer la sol.licitud es poden descarregar clicant el següent enllaç: http://www.cardona.cat/ca/ajuntament/tramits-generics/135. Per a més informació cal trucar al 938691000.

Dues línies de subvenció
L’ordenança que regula la concessió d’aquests ajuts estableix 2 modalitats de subvenció. La primera està destinada a les persones que s’empadronin a Cardona i que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, des de l’1 de desembre de 2014. En aquest cas, els ajuts seran del 50% del lloguer fins a un màxim de 100 euros mensuals i s’haurà de mantenir l’empadronament a Cardona durant un període mínim de 3 anys ja que, en cas contrari, l’ajut s’haurà de reintegrar a l’Ajuntament. Aquests ajuts només seran concedits als nous empadronats que acreditin uns ingressos inferiors als 25.000 euros bruts anuals.

La segona línia d’ajuts està destinada als joves de Cardona -fins als 31 anys d’edat- que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, a partir de l’1 d’octubre de 2014. En aquest cas, els beneficiaris rebran un ajut del 50% del lloguer fins un màxim de 100 euros mensuals. En els ajuts als joves no es fixi cap límit d'ingressos per poder rebre la subvenció.

A més, l’ordenança preveu que l’import dels ajuts, tant per als nous empadronats com els joves, pugui arribar fins els 150 euros mensuals sempre i quan el contracte de lloguer sigui d’un habitatge ubicat als nuclis antics de Cardona o la Coromina. En les dues línies d'ajuts s’haurà de mantenir el contracte de lloguer durant un mínim d’un any


Tornar a: Març, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat