Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2014
  5. Cardona aprofundeix en la seva història gràcies...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona aprofundeix en la seva història gràcies a la publicació del llibre "Cardona 1705-1714. La resistència a l'interior"

Dilluns, 31 de Març de 2014 llibrecardona2014

Cardona ha aconseguit completar el coneixement històric sobre el transcendental paper que la vila i el castell cardonins van jugar durant la Guerra de Successió gràcies a l'exhaustiu treball realitzat per l'historiador navarclí, Francesc Serra, i que ha publicat en el llibre, "Cardona 1705-1714. La resistència a l'interior".

El llibre es va presentar dissabte passat a l'Ajuntament de Cardona en un acte presidit per l'alcalde cardoní, Ferran Estruch acompanyat de l'autor de l'obra, Francesc Serra, l'editor, Rafael Dalmau i el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro.

La publicació de "Cardona 1705-1714. La resistència a l'interior" forma part dels projectes que l'Ajuntament cardoní ha impulsat per commemorar el Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió i ha estat possible gràcies al Museu d'Història de Catalunya i a l'editorial, Dalmau Editor. El llibre completa de forma minuciosa la història de Cardona durant la Guerra de Successió i la importància del castell en el transcurs del conflicte. Segons va apuntar l'alcalde, Ferran Estruch, "és l'obra de referència per conèixer la resistència de Cardona i de tota la Catalunya central". "Amb aquest llibre, Cardona completa un treball de molts anys i de molta gent per fer conèixer a tot el país l'heroica resistència de Cardona durant la Guerra de Successió", va explicar. Estruch va concloure la seva intervenció agraint "la tasca de totes les persones que en aquests anys han treballat per donar a conèixer la història de la nostra vila, fent justícia al seu passat gloriós.
Per la seva banda, tant l'editor del llibre, Rafael Dalmau, com el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro van explicar que calia publicar una obra d'aquestes característiques "per la rigorositat del treball i per l'aportació de Cardona a la història del país". Agustí Alcoberro, que va qualificar el llibre de "definitiu" en va destacar també "el gran i acurat volum d'informació" que aporta sobre el conflicte a l'interior del país. Segons Alcoberro, el treball de Serra constitueix "un corpus molt potent i molt afinat del que va ser la Guerra de Successió a Catalunya". En aquest sentit, el director del Museu d'Història de Catalunya va ponderar la importància de Cardona en la guerra "en convertir-se en l'illa de resistència a l'interior del Principat que va permetre, sobretot a partir de 1713, esdevenir el focus principal per organitzar la defensa a l'interior, ajuda les viles fustigades pels borbònics i donar suport a la ciutat de Barcelona".

Finalment l'autor del llibre va concloure l'acte agraint a tots els cardonins que han col.laborat en els seus treballs i estudis sobre la Guerra de Successió i va explicar la tasca investigadora duta a terme per a la redacció del llibre. Francesc Serra va explicar que el llibre "és també un homenatge a la resistència de Catalunya i una reivindicació del paper de Cardona en la guerra".


Tornar a: Març, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat