Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2011
  5. Cardona homenatja la figura del jurista cardoní Ramon Martí d’Eixalà
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona homenatja la figura del jurista cardoní Ramon Martí d’Eixalà

Dimecres, 23 de Març de 2011 Presentació llibre 'Vida i pensamnet de Ramon Martí d'Eixalà'

L’Ajuntament de Cardona ha impulsat la recuperació de la figura del jurista, filòsof i polític cardoní del segle XIX, Ramon Martí d’Eixalà, que va ser catedràtic de la Facultat de Dret a la Universitat de Barcelona i membre de l’Acadèmia de les Bones Lletres.

Per fer-ho l’Ajuntament ha impulsat la publicació d’un llibre que recupera la història i l’obra d’Eixalà i que ha estat escrit pel també jurista cardoní, Josep Maria Vilajosana. El llibre porta per títol “Vida i pensament de Ramon Martí d’Eixalà” i serà presentat aquest divendres, 25 de març, al Saló de sessions de l’Ajuntament a les 8 del vespre.

L’acte de presentació del llibre comptarà amb la participació del Doctor Tomàs de Montagut i Estragués, catedràtic d’Història del Dret de la UPF; l’Honorable Senyor. Josep Delfí Guàrdia i Canela, president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Lesgislació de Catalunya i exconseller de Justícia i el Doctor Josep Maria Vilajosana i Rubio, catedràtic de Filosofia del Dret, degà de la facultat de Dret de la UPF i autor del llibre. L’alcalde Josep Maria Sala presidirà l’acte que conclourà amb el descobriment de la placa que, en homenatge a Ramon Martí d’Eixalà, s’ha col.locat a la façana de la seva casa nadiua, al carrer Cambres, número 15.

Ramon Martí d’Eixalà (Cardona, 1807 - † Madrid, 1857). Va ser catedràtic de la Facultat de Dret a la Universitat de Barcelona i membre de l’Acadèmia de les Bones Lletres. De la seva obra destaquen Tratado elemental de Derecho romano y español i, especialment, Instituciones de Derecho mercantil de España.


Tornar a: Març, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat