Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2011
  5. Cardona és escollida per la Generalitat per repre...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona és escollida per la Generalitat per representar Catalunya als premi Destins Turístics d’Excel.lència (EDEN)

Dimarts, 22 de Març de 2011 Imatge del Parc Cultural de la Muntanya de Sal

La Generalitat de Catalunya ha escollit Cardona, i més concretament, l’aposta turística realitzada per l’ajuntament amb la creació del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, com a candidatura única al premi Destins Turístics d’Excel.lència (EDEN) que concedeix la Unió Europea.

Els Premis EDEN són convocats anualment per la Unió Europea amb l’objectiu de promoure els models turístics sostenibles i impulsar la competitivitat del turisme als països de la Unió.

La presentació oficial de la candidatura de Cardona als premis EDEN se celebrarà aquest divendres 25 de març a les 12 del migdia al Parador de Turisme Ducs de Cardona. L’acte serà presidit per l’alcalde Josep Maria Sala i comptarà amb la presència de Josep Miralpeix, subdirector general de Programació Turística de la Generalitat.

Amb l’elecció de Cardona, la Generalitat ha reconegut l’aposta que aquest municipi ha fet per desenvolupar un turisme de qualitat, sostenible i responsable. Un model que es fonamenta, a més, en els principals elements d’identitat i atractius patrimonials de la vila: la sal i la història.

Uns premis que aposten per l’excel.lència turística
Cada edició dels premis EDEN, que es van instaurar l’any 2006, focalitza la seva atenció en un tema determinat. Enguany les bases dels premis valoraran les iniciatives més destacades pel que fa a la regeneració d’espais degradats per al seu aprofitament turístic. D’acord amb la temàtica dels premis, la candidatura cardonina centra la seva atenció en el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, sense perdre de vista el projecte turístic global del municipi i les actuacions desenvolupades per la promoció del nucli antic (declarat bé cultural d’interès nacional en la categoria de conjunt històric), el Castell i l’entorn natural.

A partir d’ara el procés continua i és l’estat qui selecciona les millors candidatures d’entre les presentades per les comunitats autònomes. Posteriorment la Comissió Europea serà l’encarregada d’atorgar els guardons finals.Tornar a: Març, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat