Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2018
  5. Cardona inverteix prop de 600.000 euros en millore...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona inverteix prop de 600.000 euros en millores al polígon industrial de La Cort

Dimecres, 23 de Maig de 2018

La major part del finançament arribarà de la Diputació, un fet que ha permès reduir significativament la part que aporten els propietaris

El projecte preveu connectar el polígon a la xarxa de sanejament i pavimentar 3.500 metres quadrats de voreres


L’Ajuntament de Cardona invertirà 589.080 euros en la millora del polígon industrial de La Cort. En concret, s’executaran les obres per a connectar el col·lector d’aigües residuals fins a la xarxa de sanejament municipal, amb la construcció d’una estació de bombament i d’una nova canonada (amb un pressupost de 405.500 euros). A més, es realitzarà una actuació per a millorar la via pública, amb la pavimentació de 3.450 metres quadrats de voreres i de tots els accessos, pressupostada en 183.580 euros.

El projecte comptarà amb dues subvencions de la Diputació de Barcelona que cobriran el 88,8% del cost de l’obra, un fet que ha permès reduir molt significativament la part que han d’afrontar els propietaris amb contribucions especials.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha subratllat la importància de poder comptar amb aquests ajuts, que permetran, finalment, tirar endavant l’obra. Estruch ha explicat que la connexió del polígon a la xarxa de sanejament és una actuació que es va marcar com a prioritària quan va arribar a l’alcaldia, el 2011. Però la crisi que afectava l’economia municipal i també la de les empreses no va permetre afrontar, aleshores, una actuació de tanta envergadura. A més, en aquells moments, només es comptava amb 150.000 euros provinents de la Mesa de Concertació de la Diputació de Barcelona per fer front a una obra de més de 400.000 euros. Per tant, en aquell escenari, les contribucions especials es preveien altes.

L’equip de govern, però, va continuar treballant, fins que ara s’han pogut recollir els fruits: s’ha aconseguit una nova subvenció —de 373.218 euros, provinent del Programa de Millora de Polígons de la Diputació— i s’ha aconseguit introduir en el projecte tota la millora de la via pública. De retruc, la nova subvenció ha fet rebaixar molt significativament la part que han d’afrontar els propietaris, que aquest dimecres han estat informats en una reunió que s’ha fet al mateix polígon.

En aquesta línia, l’alcalde ha subratllat que “si no ens haguéssim esperat fins ara, entre el 2011 i el 2015 les empreses haurien hagut d’assumir molts diners”. Estruch també ha ressaltat que, a banda de la connexió a la xarxa de sanejament, s’ha pogut incloure dins el paquet d’obres les millores a la via pública.

En aquests moments, l’Ajuntament ja treballa en la licitació de les obres de canalització, que és previst que comencin aquest mes de setembre i s’allarguin fins al gener. Tot seguit, es farà l’actuació a les voreres, que s’executarà entre el gener i l’abril del 2019.

Aquestes actuacions se sumen a altres millores que ja s’han fet a La Cort, com ara la connexió del polígon a la fibra òptica, que es va fer a inicis del 2017.


Tornar a: Maig, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat