Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2018
  5. Es clouen els cursos de Suport Vital Bàsic amb D...
Anar a l'inici de la pàgina

Es clouen els cursos de Suport Vital Bàsic amb Desfibril·lador Extern Automatitzat

Dilluns, 14 de Maig de 2018

El CAP de Cardona ha acollit recentment dos cursos de Suport Vital Bàsic amb Desfibril·lador Extern Automatitzat (DEA) dirigits a la població general. Hi van participar 12 persones que es van repartir en dos grups. Els cursos van ser organitzats a través de l’Institut Català de la Salut, dins el programa de Salut Comunitària, i finançats per l’Ajuntament de Cardona. Part del material va ser cedit per Creu Roja Cardona.

Van ser impartits segons les recomanacions actuals del Consell Català de Ressuscitació i l’European Resuscitation Council. Els alumnes van aprendre a avaluar el pacient inconscient, realitzar compressions toràciques i respiracions, utilitzar correctament un desfibril·lador extern automàtic, col·locar en posició lateral de seguretat la víctima inconscient que respira i actuar en cas d’ennuegament.

A Europa hi ha una aturada cardíaca cada 45 segons. A Catalunya l’estimació suposa 10 aturades diàries. Iniciar la ressuscitació i efectuar una desfibril·lació precoç en els primers minuts pot millorar significativament la supervivència. Per això és vital la realització de maniobres de suport vital bàsic per part dels ciutadans abans de l’arribada dels serveis d’emergències.

L’Ajuntament de Cardona disposa de diferents DEA repartits pel municipi: n’hi ha un a la casa consistorial, un al pavelló, un al teatre dels Catòlics, un altre al camp de futbol i un altre de mòbil al cotxe patrulla de la Policia Local. A més, n’hi ha un instal·lat al CAP i un altre a l’Hotel Vilar Rural, a banda dels tres amb els que compta Creu Roja Cardona i els que porta el SEM (un per unitat).


Tornar a: Maig, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat