Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2016
  5. Cardona crea el Consell de la Pagesia
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona crea el Consell de la Pagesia

Divendres, 13 de Maig de 2016 pagesia1w

Es tracta d'un òrgan participatiu que agrupa les prop de 50 explotacions agràries del municipi i els agents locals relacionats amb el sector de la pagesia.

L'Ajuntament de Cardona vol mantenir un contacte estable i directe amb el sector agroalimentari del municipi per tal de conèixer les seves necessitats i col.laborar estretament en la seva dinamització, desenvolupament i projecció.

Aquests són els principals objectius del Consell de la Pagesia de Cardona, la creació del qual es va oficialitzar ahir al vespre després de la primera sessió que va celebrar aquest nou òrgan al Casal Graells de Cardona.

El Consell de la Pagesia, que presideix l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, aglutina la cinquantena d'explotacions agràries que formen el cens agrari del municipi i compta, també, amb la participació de diversos agents locals relacionats amb els sectors forestal i agrari. Per a l'alcalde de Cardona, aquesta iniciativa està pensada per "articular un òrgan de debat i participació que permeti abordar de forma àgil i consensuada tots els temes referents al sector de la pagesia". En aquest sentit, l'alcalde cardoní confia que el consell "contribueix a abordar les línies estratègiques del sector i que ho faci a partir de les necessitats i els plantejaments que desenvolupin els agents vinculats a la pagesia de Cardona".

En el transcurs de la primera sessió del consell es va explicar a als assistents que l'Ajuntament cardoní i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona han contractat un tècnic especialista en l'àmbit agroalimentari per tal d'agilitzar les gestions que el sector hagi de fer amb l'administració. L'alcalde va explicar que aquest tècnic actuarà com a interlocutor únic entre l'Ajuntament i els responsables dels sectors agraris "de manera que gestions com la informació sobre subvencions, la revisió de l'estat dels camins rurals, la gestió forestal i d'altres temes relacionats amb la pagesia es puguin realitzar amb més agilitat i rapidesa". L'alcalde cardoní ha recordat que la creació del Consell de la Pagesia de Cardona era un dels objectius del programa electoral per dinamitzar l'activitat en l'àmbit del sector agroalimentari de Cardona.


Tornar a: Maig, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat