Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2016
  5. Les finances ètiques seran l'eix de la sessió de...
Anar a l'inici de la pàgina

Les finances ètiques seran l'eix de la sessió de dimecres vinent del Fòrum del Talent Solsona i Cardona

Dijous, 12 de Maig de 2016 Ramonpascualw

Ramon Pascual, de la cooperativa Coop57, serà a Cardona el proper dimecres, dia 18 de maig, per participar en la tercera sessió del Fòrum.

Reflexionar sobre la necessitat de desenvolupar projectes econòmics basats en valors ètics i solidaris és l'objectiu de la conferència que pronunciarà l'economista i coordinador de la cooperativa Coop 57, Ramon Pascual, en la tercera conferència del Fòrum del Talent Solsona i Cardona.

La sessió es durà terme el proper dimecres, dia 18 de maig, de les 8 del vespre a les 10 de la nit, al Centre Cívic / Casal de Joves de Cardona. Sota l'enunciat "Models financers alternatius", s'explicaran projectes reeixits de l'anomenada economia social. Exemples com la banca ètica o les cooperatives de treballadors posaran de manifest la necessitat d'apostar per models econòmics basats en aquells valors que enriqueixen la societat, com el benestar de les persones, la sostenibilitat econòmica i mediambiental, la cooperació o la solidaritat.

Ramon Pascual és llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, té una àmplia experiència en el món cooperatiu ocupant càrrecs de responsabilitat tècnica i directiva i actualment és coordinador de Coop57, una cooperativa de servies, referent a casa nostra, que destina els seus recursos a finançar projectes d'economia social que promoguin l'ocupació, fomentin l'associacionisme i la sostenibilitat.

Inscripcions
Tot i que no és obligatòria, l’organització agrairà la inscripció prèvia dels assistents. Es pot cursar clicant aquest enllaç, per correu electrònic a forum@adlsolcar.cat, o bé per telèfon a 973481009 / 938692287.

El Fòrum del Talent Solsona i Cardona compta amb 224 contactes registrats i en les activitats realitzades fins al moment hi han participat més de 150 persones. L'anterior ponència del Fòrum, a càrrec de l’experta en mediació Maria Carme Boqué, va comptar amb una setantena de participants que van reflexionar sobre els processos de mediació per resoldre conflictes. Les conclusions de la jornada -que es poden trobar a http://www.adlsolcar.cat/ponencies/- van incidir en identificar com a eines importants per solucionar conflictes els projectes de mediació. També van situar l'educació i la cultura com a principis bàsics per fomentar la cooperació entre persones, empreses, institucions i territoris i generar espais propicis per buscar solucions conjuntes als problemes compartits.

El Fòrum del Talent Solsona i Cardona està finançat pel SOC en el marc del programa d’acompanyament a la planificació estratègica, l'impulsa l'Agencia de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb l'objectiu repensar el model socioeconòmic del territori a partir d’espais de reflexió conjunta dels sectors públic i privat.


Tornar a: Maig, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat