Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2014
  5. Cardona celebra aquest diumenge la Fira del Jove Emprenedor
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona celebra aquest diumenge la Fira del Jove Emprenedor

Divendres, 23 de Maig de 2014 Fira emprenedor 2014 2a np

El 25 de maig, 160 alumnes de 10 centres educatius exposaran una cinquantena de projectes emprenedors al centre de Cardona

El divulgador científic televisiu Dani Jiménez presentarà el ‘pitching’ amb els 18 finalistes, que competiran per dos viatges d’innovació per Catalunya

Cardona acull aquest diumenge, 25 de maig, la segona edició de la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, que organitzen l'associació Goral Iniciatives Cardonines i l’Ajuntament de Cardona amb l'objectiu de fomentar l’esperit emprenedor, especialment entre els joves.

La Fira 2014 compta amb la participació d’uns 160 alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de 10 centres educatius del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l’Anoia que, agrupats en una cinquantena d’equips, presentaran els seus projectes emprenedors. L'activitat començarà a les 9:30 hores i es durà a terme durant tot el matí.

Enguany se celebrarà una competició a partir d’exposicions breus (pitch) de 3 minuts, conduïda pel presentador de televisió i divulgador científic Dani Jiménez, i amb dos premis (un per categoria) que consistiran en un cap de setmana de recorregut per empreses i projectes relacionats amb el contingut dels dos projectes guanyadors.

En paral·lel a la competició (pitching), que es desenvoluparà entre les 9:15 hores i les 12 hores al saló de plens de l’Ajuntament de Cardona, tots els participants presentaran els seus projectes en estands repartits pel centre de la vila, i també tindran l’oportunitat de vendre els seus productes. Els guanyadors duran a terme els seus viatges d’innovació el 26 i 27 de maig, i el finalitzaran amb la participació al Fòrum Impulsa (Girona), organitzat per la Fundació Príncep de Girona, que ha volgut col·laborar amb la Fira.

Excepcionalment i fora de competició, la Fira 2014 comptarà amb la participació de sis equips de miniemprenedors de sisè de Primària de Cardona. Tots els equips, que també tindran l’oportunitat de presentar els seus ‘pitch’, seran premiats amb un diploma de reconeixement i amb un viatge a Barcelona per visitar i realitzar un taller a CaixaLab Experience, laboratori d’emprenedoria de la Fundació “la Caixa”, un centre pioner i de referència internacional.

Amb aquesta iniciativa, els organitzadors i la llarga llista de col·laboradors pretenen promoure l’esperit emprenedor entre la ciutadania, i consideren que els joves constitueixen el col·lectiu crític per construir aquesta societat proactiva. En paral·lel, els organitzadors de la Fira i els seus col·laboradors intentaran connectar joves emprenedors entre ells per tal d’ajudar-los a trobar sinergies entre els seus perfils i la naturalesa dels seus projectes.


Tornar a: Maig, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat