Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2020
  5. Es concedeixen més d’una seixantena d’ajuts p...
Anar a l'inici de la pàgina

Es concedeixen més d’una seixantena d’ajuts pel teixit comercial i turístic afectats pel COVID-19

Dijous, 18 de Juny de 2020

Aquesta setmana s’han concedit ja els primers ajuts creats dins del pla de xoc per la COVID-19. En la línia d’ajuts pel teixit comercial, de serveis de proximitat i turístics de Cardona es van presentar més d’una seixantena de sol·licituds, els quals tots han estat aprovats en junta de govern local i tots es donen. Tots oscil·len entre els 400 i 500 euros i els propers dies l’Ajuntament procedirà al pagament d’aquests. Les bases es van aprovar al ple de fa un mes, i en qüestió de setmanes s’ha procedit a fer la convocatòria, l’aprovació i, finalment, la dotació d’aquests ajuts. Per tant, en qüestió d’un mes i mig s’han resolt per caràcter extraordinari i davant la necessitat urgent d’ajudar a revitalitzar el sector del comerç local i turístic i serveis de proximitat.

Paral·lelament, s’ha esgotat la partida de 25.000 euros que l’Ajuntament de Cardona va destinar a microcrèdits per a autònoms i PIMES. En aquest cas s’hi ha presentat més d’una desena de sol·licituds i actualment s’estan acabant de resoldre. L’Ajuntament, a més, ampliarà aquesta partida a 12.000 euros més per poder cobrir la totalitat de les sol·licituds.

En matèria d’habitatge també s’han aprovat els primers ajuts sol·licitats per fer front a les despeses de lloguer, hipoteca i subministraments bàsics. Aquests ajuts continuen essent oberts fins a l’esgotament de la partida. Per a més informació, podeu consultar les bases al següent enllaç.

L’Ajuntament agraeix l’esforç de tots els agents implicats i es mostra satisfet davant del bon ús que ha tingut aquestes dues línies d’ajuts i microcrèdits sorgits del pla de xoc aprovat pel ple municipal i consensuat entre els tres grups municipals del consistori. El proper ple municipal, previst per inicis del mes de juliol, aprovarà una reducció del 50% de la taxa de terrasses de bars i restaurants.


Tornar a: Juny, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat