Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2020
  5. Obert el termini per sol·licitar la prestació ex...
Anar a l'inici de la pàgina

Obert el termini per sol·licitar la prestació extraordinària per a professionals de la cultura afectats econòmicament per la COVID-19

Dimarts, 16 de Juny de 2020

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Cultura han obert el termini per sol·licitar, des d’aquest passat dilluns, uns ajuts per pal·liar la vulnerabilitat econòmica de molts professionals de les arts escèniques, visuals, la música i l’audiovisual, entre d’altres.

Els ajuts, dotats amb 5 milions d’euros, tenen com a objectiu pal·liar la situació de vulnerabilitat econòmica que ha afectat a professionals de l’àmbit cultural que han vist la seva activitat suspesa com a conseqüència de l’estat d’alarma per la COVID-19. Podran demanar-los els treballadors i treballadores per compte propi o per compte aliè que acreditin haver patit una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics per raó de la crisi sanitària a Catalunya. El termini per a sol·licitar la prestació restarà obert fins a l'exhauriment de la dotació pressupostària que té destinada, i es preveu que pugui arribar a unes 6.000 persones destinatàries.

Per poder ser beneficiari de l’ajut cal ser major de 18 anys i estar empadronat a Catalunya. Cal haver exercit alguna activitat professional, per compte propi o aliè, en situació d'alta en el Règim Especial d'Autònoms de la Seguretat Social per activitats de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d'altres activitats culturals suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya, en el Sistema Especial d'Artistes del Règim General de la Seguretat Social, o bé, pel cas dels tècnics, que hagin cotitzat al Règim General de la Seguretat Social per les mateixes activitats, com a mínim 15 dies l'any 2019. També és indispensable no haver obtingut cap tipus d'ingressos, entre els dies 14 de març i 6 de maig, o bé que aquests no hagin superat conjuntament l'import del salari mínim interprofessional.

Es tracta d’una prestació social de caràcter econòmic, extraordinària i de pagament únic, que s’atorga pel procediment de concurrència no competitiva fins a l’exhauriment del pressupost de 5.000.000 d'euros, aportats al 50% pels dos departaments. Aquest ajut serà d’un import equivalent a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) per cada dia d’inactivitat entre el 14 de març i el 6 de maig de 2020 (18,97€ dia), amb un import màxim de 1.024,38 euros.

Les persones interessades poden consultar les bases, els requisits i la manera de sol·licitar aquestes prestacions al següent enllaç: https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=875116&language=ca_ES


Tornar a: Juny, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat