Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2019
  5. Cardona adquireix dos nous desfibril·ladors externs automàtics
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona adquireix dos nous desfibril·ladors externs automàtics

Divendres, 21 de Juny de 2019

L'Ajuntament de Cardona ha instal·lat, des de fa unes setmanes, un desfibril·lador extern automàtic (DEA) a la façana exterior del casal d’avis de la Coromina i un altre a la Plaça Maragall, just a l'entrada de l'escola Mare de Déu del Patrocini i la Llar d'Infants Aliret. Aquest aparell elèctric permet actuar en cas que un ciutadà pateixi una aturada cardíaca. En els darrers 8 anys, l’Ajuntament ha treballat perquè hi hagi un DEA a l’entrada de l’Ajuntament, al vehicle de la policia local, al Teatre Els Catòlics, al Camp de Vida Activa i al pavelló.

L'adquisició del DEA, que ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona, és aconsellada i assessorada pels tècnics de Creu Roja de Cardona que recomanen la seva instal·lació als equipaments públics ja que poden ser decisius a l'hora d'evitar les conseqüències negatives d'una aturada cardíaca. A més, el fet que sigui transportable fa que es pugui traslladar en cas que sigui necessari. L’aparell aplica una descarrega elèctrica a la persona que pateix una parada cardíaca si comprova que és necessari, afavorint la seva reanimació fins que pugui rebre atenció mèdica.

Properament s’intentarà realitzar formació pels veïns i veïnes de La Coromina que ho vulguin, a petició de l’Associació de Veïns de La Coromina. La fins ara regidora de La Coromina, Maite Barrera, assegura que és “d’una alta importància tenir un desfibril·lador a l’abast dels corominesos, ja que pot salvar vides i produir conseqüències majors.”


*Imatge: Desfibril·lador de La Coromina.


Tornar a: Juny, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat