Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2018
  5. Cardona inicia un procés participatiu per decidir el futur de la colònia Arquers
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona inicia un procés participatiu per decidir el futur de la colònia Arquers

Divendres, 15 de Juny de 2018

Es faran sessions informatives, tallers i una visita; els ciutadans també hi podran participar a través d’una enquesta que ja està penjada al web de l’Ajuntament


L’Ajuntament de Cardona ha iniciat un procés participatiu obert a tota la població per decidir el futur de l’antiga colònia minera Arquers. Els cardonins i cardonines podran participar-hi responent una enquesta —que ja està disponible al web de l’Ajuntament— que es passarà també a tots els assistents durant les sessions participatives previstes pels dies 20 i 30 de juny i 11 de juliol.

Es tracta del primer procés participatiu obert que es fa al municipi. Per iniciar el procés de reflexió entorn a la colònia, l’Ajuntament ha mantingut reunions amb totes les persones que hi resideixen per conèixer-ne l’opinió i explicar-los les propostes perquè hi segueixin vivint. L'Ajuntament de Cardona entén el procés de participació ciutadana com una eina per recuperar colònia i amb la idea que tothom pugui proposar, debatre i decidir quin ha de ser el seu futur.

L’alcalde, Ferran Estruch, assegura que “l’objectiu és tenir un full de ruta amb el consens de tota la població de Cardona sobre el que cal fer a les colònia Arquers més enllà dels habitatges”, ja que la zona accepta també altres usos, com equipaments i zones verdes. La finalitat, també, és regularitzar la situació dels residents actuals, així com millorar la connexió de la colònia amb el nucli urbà i recuperar els habitatges buits. En aquest sentit, una de les possibilitats que s’està proposant com a solució seria la implementació d’un programa de masoveria urbana —cessió d’ús de l’habitatge a canvi que l’inquilí en faci la rehabilitació i el manteniment—. Amb tot, cal apuntar que les accions que quedaran recollides en el full de ruta que ara es comença a dibuixar amb el procés participatiu es desenvoluparan a mitjà i a llarg termini.

Suport de la Diputació
L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha rebut aquest matí a l’Ajuntament el diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut. Estruch ha demanat que la Diputació acompanyi l’Ajuntament en el procés de transformació urbanística i social de la colònia Arquers amb suport econòmic i jurídic, una sol•licitud que ha estat ben rebuda pel diputat Mut.

De fet, de la trobada ja n’ha sortit el compromís de celebrar una reunió a tres bandes entre Ajuntament de Cardona, Diputació de Barcelona i Agència de l’Habitatge de Catalunya, un fet que l’alcalde ha valorat molt positivament de cara a poder executar un projecte que permetria crear habitatge nou a Cardona.

Durant la trobada, la Diputació ha entregat de manera oficial a l’Ajuntament l’estudi d’optimització de la colònia Manuela. Aquest estudi complementa el que la Diputació va fer entre el 2015 i el 2017 sobre la colònia Arquers, que ha estat la base del procés participatiu que s’obre ara.

Documentació
Enllaç a l’enquesta sobre la colònia Arquers
Document explicatiu sobre el projecte de la colònia Arquers
Presentació del projecte de la colònia Arquers


Tornar a: Juny, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat