Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2013
  5. Es constitueix el Consell de l'Àliga de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Es constitueix el Consell de l'Àliga de Cardona

Dimarts, 18 de Juny de 2013 Acte presentació Àliga de Cardona

L'Ajuntament de Cardona i les entitats vinculades al projecte de recuperació de l'Àliga de Cardona han impulsat la creació de Consell de l'Àliga, l'òrgan que s'encarregarà d'elaborar i gestionar el protocol d'aquest element del patrimoni festiu cardoní.

El Consell està format per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el director de l'Arxiu Històric Municipal, Andreu Galera; el tècnic municipal de Comunicació i Cultura, Josep M. Montaner; el president de la Confraria de la Mare de Déu del Patrocini, Manuel Sala, el president de l'Associació de Geganters, Jordi Ruiz; el director de la Banda de Música de Cardona, Xavier Ventosa i tres representants de la societat cardonina, vinculats al món de la cultura popular i tradicional, Damià Foraster, Joan Company i Cristina Morera.

Entre les tasques que haurà de realitzar el Consell hi ha l'elaboració del protocol de l'Àliga que definirà els principals aspectes relacionats amb la figura festiva i el seu ball. També s'haurà de pronunciar sobre el sistema de funcionament del Consell i la fórmula per procedir a la renovació dels càrrecs.

El Consell serà el responsable màxim de la gestió de l'Àliga, la figura de la qual serà propietat de l'Ajuntament de Cardona. "Aquesta és una fórmula freqüent de gestionar la imatgeria i el folklore popular de la manera més oberta i consensuada possible", ha explicat l'alcalde Ferran Estruch. En aquest sentit, l'alcalde ha manifestat la voluntat del consistori de fer de l'Àliga "un símbol de tots els cardonins".


Tornar a: Juny, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat