Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2013
  5. Cardona presenta el programa commemoratiu del 300...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona presenta el programa commemoratiu del 300 aniversari de la Guerra de Successió

Dimecres, 5 de Juny de 2013 Presentació 300 aniversari 1714

Durant l'acte es presentarà el logotip de la commemoració i la pàgina web

L'alcalde de Cardona Ferran Estruch presidirà aquest divendres 7 de juny la presentació del programa d'actes de la commemoració del 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió. Cardona començarà d'aquesta manera el compte enrere a tot un any d'activitats destinades a recordar i divulgar el transcendental paper que la vila ducal va jugar en el transcurs de la Guerra de Successió.

La presentació del programa commemoratiu comptarà amb l'assistència de Miquel Calçada, comissari de la Generalitat pels actes de commemoració del tricentenari de l'11 de setembre de 1714. Durant l'acte, que començarà a les 8 del vespre al Saló de Sessions de l'Ajuntament, s'avançaran les principals actuacions i el calendari dels actes que Cardona realitzarà en el marc de la commemoració del tricentenari de la fi de la Guerra de Successió.

Per l'alcalde Ferran Estruch aquest és el tret de sortida d'una commemoració cabdal pel país i en la qual Cardona tindrà una rellevància especial. Per aquest motiu l'alcalde anima a tots els cardonins i cardonines a participar i col.laborar en els actes "per contribuir a explicar a tothom l'heroica resistència de la vila de Cardona" durant la Guerra de Successió, però també, "per mostrar la voluntat d'un poble a seguir lluitant pel seu futur".

Una commemoració popular i amb un important pes institucional

L'Ajuntament de Cardona ha volgut que el programa commemoratiu contempli 4 grans eixos d'actuació: l'institucional, el popular, el pedagògic i el de la recerca històrica i la valoració patrimonial. Per fer-ho s'han creat dues comissions, la tècnica i la popular, que concretaran els actes que es portin a terme. Les comissions estan formades per representants institucionals, especialistes en la història de la Guerra de Successió i entitats cardonines que col.laboraran per posar de relleu la història de Cardona i la Guerra de Successió.


Tornar a: Juny, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat