Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2018
  5. L’Ajuntament inicia les obres de reurbanització del carrer Convent
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament inicia les obres de reurbanització del carrer Convent

Divendres, 27 de Juliol de 2018

Tindran una durada de sis mesos i es faran per trams per tal de facilitar la circulació dels veïns


L’Ajuntament de Cardona ha iniciat aquest divendres les obres de reurbanització del carrer Convent. Tenen un pressupost de 186.945 euros (IVA inclòs) i es finançaran amb una subvenció del Pla de Concertació de la Diputació de Barcelona. La durada prevista és de sis mesos. L’empresa adjudicatària de l’obra és la cardonina Cots Codina SL.

El carrer Convent està situat al centre històric de Cardona, declarat bé d’interès cultural en la categoria de conjunt històric, motiu pel qual la intervenció comptarà amb un seguiment arqueològic. El vial es reurbanitzarà en tota la seva llargada, des de la plaça de la Fira fins al carrer de les Rodes, amb l’objectiu de millorar-ne el seu estat general de conservació. Es tracta d’una de les vies que comunica el centre de la vila amb l’institut, el CAP o la residència.

Es preveu la supressió de les voreres en el primer tram del carrer i es planteja un nou paviment que es farà aprofitant tota la pedra actual que es pugui o amb pedra natural del mateix tipus i cromatisme que les que hi ha ara, per tal de mantenir la màxima coherència amb la resta de reformes d’urbanització realitzades en l’àmbit del nucli antic. Aprofitant el desmuntatge del paviment, la intervenció també preveu l’adequació i el soterrament de totes les xarxes de serveis existents d’aigua, llum, enllumenat públic, telecomunicacions, electricitat i sanejament.

L’actuació està prevista en les inversions del pla de mandat de l’Ajuntament de Cardona i es troba contemplada en el pressupost municipal del 2018. En aquest sentit, és una de les actuacions per les quals es va sol•licitar i obtenir el pla de finançament de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de Concertació 2015-2019.


*Les obres es duran a terme per trams per tal de facilitar al màxim la circulació dels veïns:

1.- El primer tram que s’ha tallat avui està ubicat entre el número 14 (just sota les escales) i el carrer Major. Especificacions:

a) Entre el carrer Major i el número 11 els veïns podran accedir a les seves cases pel mateix carrer Convent.

b) Entre el número 11 i les escales l’accés queda prohibit (tots els veïns disposen d’un altre accés per entrar a les seves cases).

c) S’utilitzarà un petit tros del carrer de la Munició per a guardar-hi material.

2.- Un cop finalitzat el primer tram, es procedirà a fer la part que va des del carrer Major a la plaça de la Fira. L’encreuament entre els dos carrers (Convent i Major) es farà el més ràpid possible per a facilitar la circulació de veïns.

3.- El darrer tram que es farà és el situat entre les escales i el carrer de les Rodes.


Tornar a: Juliol, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat