Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2018
  5. El ple de Cardona aprova per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana
Anar a l'inici de la pàgina

El ple de Cardona aprova per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana

Dilluns, 23 de Juliol de 2018

El ple de Cardona va aprovar de manera inicial el Reglament de Participació Ciutadana en la sessió extraordinària que es va celebrar divendres a la tarda. D’aquesta manera, l’Ajuntament es dota d’un mecanisme que té l’objectiu de generar punts de trobada entre el govern local i els veïns, amb la finalitat d’incorporar al debat públic aquelles iniciatives ciutadanes que persegueixen l’interès general. El document es va aprovar per unanimitat, amb el vot a favor dels tres grups que componen el ple: ERC, que governa amb 7 regidors; el PDeCAT, a l’oposició amb 3; i el PSC, també a l’oposició amb un regidor.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, indica que l’aprovació del reglament respon a la voluntat d’estructurar la intensa participació ja existent dels cardonins amb els afers públics. Amb el document, es fa un “ferm pas endavant” per consolidar aquesta realitat, generant les condicions necessàries per establir una estructura participativa que permeti ordenar, regular i donar suport als espais d'informació i debat, així com promocionar el conjunt de canals que tenen i tindran tots els veïns i veïnes de Cardona per implicar-se en el futur de la seva vila.

Un cop aprovat de manera inicial, el Reglament de Participació Ciutadana restarà en exposició pública durant 30 dies, període en el qual podrà rebre al•legacions. Un cop resoltes les al•legacions, el document retornarà al ple per ser aprovat de manera definitiva.

S’aproven també diferents punts urbanístics
En el ple de divendres també es van debatre diversos punts relacionats amb temes urbanístics, com ara l’aprovació inicial del pla especial per a l’ampliació de la residència d’avis Sant Jaume, és a dir, l’instrument de planejament on es defineixen les condicions d’edificació per a la possible millora i ampliació d’espais de la residència. Tots els grups hi van votar a favor.

També va tirar endavant per majoria de vots (només s’hi va abstenir l’únic regidor que té el PSC) l’aprovació inicial d’una modificació puntual del POUM en l’àmbit de Folch-Madoz, així com d’altres petites modificacions puntuals del POUM que, en aquest cas, van passar ja la fase de l’aprovació provisional i es van aprovar amb els vots de tots els grups.


*A la fotografia que acompanya la notícia podem veure una de les sessions que s'han fet al voltant de la Colònia Arquers, en el que ha estat el primer procés participatiu que s'ha fet mai a Cardona


Tornar a: Juliol, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat