Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2011
  5. L’exposició “100 anys d’en Massagran” arr...
Anar a l'inici de la pàgina

L’exposició “100 anys d’en Massagran” arriba a la Biblioteca Marc de Cardona

Dimecres, 27 de Juliol de 2011 Exposició '100 anys d'en Massagran'

L’Ajuntament de Cardona i la Biblioteca municipal Marc de Cardona organitzen des del 28 de juliol i fins el 12 d’agost una exposició dedicada a la figura d’en Massagran, el popular personatge de literatura infantil i juvenil catalana.

L’exposició, dirigida a tots els públics, es podrà veure a la biblioteca municipal de dilluns a divendres de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i dóna a conèixer la història d’aquest personatge, la vida i l’obra del seu creador, Josep Maria Folch i Torres, així com, les característiques del gènere d’aventures i la literatura juvenil en l’època en que aparegueren les primeres aventures d’en Massagran.

L’exposició “100 anys d’en Massagran” forma part de les activitats que durant l’any 2010 es van organitzar per celebrar el centenari del naixement d’en Massagran. De fet, l’Ajuntament de Cardona i la Biblioteca Municipal, amb la col.laboració del Foment Cardoní, ja van dedicar l’any passat diverses activitat destinades a commemorar els 100 anys d’història del personatge, com una conferència de Ramon Folch i Camarassa, fill de Josep Maria Folch i Torres o la presentació d’un número del butlletí “Cardona Oberta”, que edita el Foment Cardoní dedicat a Massagran. Les “Aventures extraordinàries d’en Massagran” van aparèixer per primer cop el 7 de maig de 1910 a la revista “En Patufet”.


Tornar a: Juliol, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat