Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2013
  5. L'Ajuntament aprova un pressupost de 4,4 milions d...
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament aprova un pressupost de 4,4 milions d'euros marcat per la contenció en la despesa i el manteniment dels serveis municipals

Dimecres, 2 de Gener de 2013 Aj. Cardona

L'Ajuntament de Cardona va aprovar en el darrer Ple de l'any 2012 el pressupost municipal per l'exercici 2013 que ascendirà a 4.489.745 euros. Els comptes per a l'exercici d'aquest any es van aprovar amb els vots favorables d'ERC i l'abstenció dels grups de CiU i PSC.

En la seva intervenció l'alcalde Ferran Estruch va destacar que els comptes segueixen la línia iniciada l'any 2012 amb una marcada tendència cap a la contenció de les despeses però sense que això afecti la qualitat dels servies que es presten des de l'Ajuntament. Segons va explicar la regidora d'Hisenda, Aida Molner es tracta d'un pressupost auster però realista que ha de servir per posar les bases que permetin afrontar la sortida de la crisi.

Entre les mesures que s'han previst en el pressupost 2013 hi ha l'augment de la partida de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Aquesta àrea es veurà reforçada amb la creació de l'Oficina d'Atenció a la Emprenedoria destinada al foment de l'activitat econòmica. Aquest nou servei ha de permetre impulsar noves iniciatives de creixement econòmic, assessorant a les persones que vulguin impulsar un negoci, i a més, disposarà d'una línia d'ajuts destinats a noves activitats empresarials.

També es veu augmentada la partida de l'Àrea d'Atenció a les Persones per tal de donar suport a les persones i les famílies més necessitades i es manté l'assignació destinada a l'adequació i manteniment de la via pública.

Tot i que han disminuït tant els ingressos propis del consistori, com les aportacions de les administracions superiors, l'Ajuntament ha volgut mantenir intacte la prestació dels servies públics fent un esforç en la contenció de la despesa i cercant la major eficiència en la gestió municipal.

No es pressuposta el capítol d'inversions
Pel que fa a les inversions per al 2013 l'equip de govern no n'ha inclòs cap al pressupost atès que a dia d'avui es desconeix l'assignació que les administracions superiors destinaran als ajuntaments. En no disposar d'aquest instrument l'equip de govern de Cardona ha optat per no incloure cap inversió al pressupost a l'espera que la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona resolguin les aportacions que han de fer als municipis.

Mocions
Finalment el ple va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals una moció de rebuig a l’avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació que prepara el ministeri de Cultura i Educació. També es van aprovar dues mocions de rebuig a l’expedient de regulació d’ocupació que afecta al Parador de Turisme Ducs de Cardona i a l’expedient de regulació d’ocupació d’extinció que afecta a l’empresa TRADEMA amb els vots favorables de tots els grups municipals.


Tornar a: Gener, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat