Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Febrer, 2018
  5. Cardona rep 86.550 euros de la Diputació per reti...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona rep 86.550 euros de la Diputació per retirar el fibrociment que va escampar el tornado

Dijous, 8 de Febrer de 2018

L’Ajuntament de Cardona ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona de 86.550 euros per finançar els treballs que serviran per retirar el fibrociment que va quedar escampat pel territori a causa del tornado que el passat 7 de gener va afectar greument part del terme municipal. L’ajut ha estat atorgat per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’ens provincial per raons mediambientals, de salut pública i d’urgència.

Els treballs, que realitza una empresa especialitzada, han començat aquesta setmana en diverses cases del barri de Segalers. Serviran per retirar un total de 2.293 metres quadrats de fibrociment i 1.100 metres cúbics de runa provinents de teulades, mitgeres i baixants que es van trencar amb el pas de la ventada. D’aquesta manera, la zona afectada quedarà totalment neta i descontaminada.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, han visitat aquest matí els treballs de neteja, avui centrats a Cal Ton de la Clau i Cal Sisí, al barri de Segalers. Estruch ha subratllat la importància d’haver pogut obtenir l’ajut de la Diputació per retirar el fibrociment, que necessita un tractament especial i específic, un fet que encaria molt els treballs: “Sense la Diputació no ho haguéssim pogut fer, el cost hauria estat impossible d’assumir tant per l’Ajuntament com pels propietaris”.

Per la seva banda, Dionís Guiteras ha detallat que els diners s’han extret del fons de contingència que la Diputació té reservat per casos de desastres naturals “com ha estat el cas de Cardona”, ha dit. I hi ha afegit: “La Diputació hi és precisament per això, per donar resposta ràpida i d’una manera específica en casos excepcionals com ha estat aquest”.

Nou ajuts sol·licitats a l’estat espanyol
Durant la visita, l’alcalde de Cardona també ha explicat que l’Oficina Tècnica d’Atenció a l’afectat pel tornado que es va obrir a l’Ajuntament ha sol·licitat nou ajudes —vuit de Cardona i una de Navès— a l’estat espanyol a través del real decret que estableix aquestes subvencions per catàstrofes que tenen una afectació en habitatges. En paral·lel, també s’està tramitant la sol·licitud de declaració de zona greument afectada per emergència.

El tornado del passat 7 de gener va afectar 31 edificacions de Cardona i Navès, sis de les quals són cases de pagès. També es van malmetre granges, magatzems i coberts agrícoles. La valoració dels danys ocasionats pel tornado ascendeix a 800.000 euros.


Tornar a: Febrer, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat