Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Febrer, 2014
  5. Cardona omple de festa Barcelona
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona omple de festa Barcelona

Dilluns, 10 de Febrer de 2014 bbastons2014

Cardona va ser protagonista ahir diumenge de la jornada central de les festes de Santa Eulàlia de Barcelona. El seguici festiu de la vila cardonina va participar a la festa major d'hivern de Barcelona fent cercavila pels carrers del centre històric de la capital catalana i acompanyant els gegants i l'Àliga de la ciutat.

La comitiva cardonina l'encapçalaven el Ball de Bastons, l'Àliga i els aliguers, els gegants dels barris, l'Associació de Geganters de Cardona, els Geganters de Planès i de Bergús, els Geganters del Raval de Sant Joan i la Banda de Música de Cardona. Un gran nombre de veïns i veïnes de Cardona -lluint el mocador institucional de Festa Major- van seguir la cercavila omplint amb els colors de la vila ducal els carrers de ciutat vella.

La jornada va arribar al punt culminat quan el seguici festiu va arribar a la plaça Sant Jaume i va ser rebut, des de l'Ajuntament de Barcelona, pel tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana, acompanyat de l'alcalde de Cardona Ferran Estruch i regidors de la corporació municipal. Tot seguit es van anar succeint els balls dels gegants i l'Àliga de Barcelona, i a continuació l'Àliga de Cardona, el Ball de bastons i els gegants dels barris. La jornada va finalitzar amb un ball final de tots els gegants i la cercavila de retorn al Palau de la Virreina, on el seguici festiu cardoní romandrà exposat fins diumenge vinent.

Recepció a l'Ajuntament de Barcelona
Diumenge al matí l'alcalde de Cardona , acompanyat dels regidors del consistori van ser rebuts a l'Ajuntament de Barcelona pel tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana. Durant la recepció l'alcalde cardoní va fer entrega a Ciurana d'una figura de l'Àliga de Cardona pel recolzament que l'Ajuntament de Barcelona ha donat al projecte de recuperació de l'Àliga cardonina. Al seu torn, el regidor Ciurana va obsequiar l'alcalde de Cardona amb un llibre d'història de al ciutat de Barcelona.


Tornar a: Febrer, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat