Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2016
  5. Les músiques populars de Cardona en un llibre-CD
Anar a l'inici de la pàgina

Les músiques populars de Cardona en un llibre-CD

Divendres, 16 de Desembre de 2016 BANDAWEB

Aquest diumenge es presenta el llibre-CD de les músiques populars de Cardona al teatre els Catòlics a les 12.30 hores. El llibre, que s’ha editat amb el suport de l’Ajuntament de Cardona entre altres, és un document que reuneix l’imaginari sonor de la vila.

En el transcurs de l’acte s’intercalaran parlaments amb actuacions musicals i tasts del CD a càrrec de la mateixa Banda. En acabar l’acte es podrà adquirir el Llibre-CD al mateix teatre, i a partir de dilluns 19, a les llibreries de la vila.

El procés de confecció d’aquest llibre –cd va començar el mes de febrer de 2011, tot i que la majoria de les peces es van enregistrar el 2012 i les noves músiques de l’àliga, l’any passat.

Al llibre s’hi pot trobar la música dels gegants, la del Ball de bastons o la Marxa de Reis, entre altres. La majoria són melodies que mai havien estat enregistrades ni tampoc estudiades en base a criteris musicològics.

La part musical va a càrrec de la Banda de Música de Cardona, una formació nascuda l’any 2003, però que recull la tradició centenària de l’acompanyament musical amb instruments de vent als actes festius cardonins. L’estudi musicològic ha estat realitzat per la musicòloga Cèlia Vendrell i el disseny gràfic per la cardonina Erika Escudero. Tot plegat ha acabat configurant un ambiciós projecte tant en els continguts com en el format: un CD amb 23 melodies, la majoria d’elles enregistrades per primera vegada, i un llibre de gairebé 400 pàgines amb multitud d’imatges que interpel·laran directament al sentiment més festiu dels cardonins.

Aquest document ha estat editat per la mateixa formació que interpreta les peces, i compta amb el suport de l’Ajuntament, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’empreses i associacions cardonines que han ajudat a fer realitat aquest projecte.Tornar a: Desembre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat