Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2015
  5. L'Ajuntament de Cardona aprova un pressupost de 4,...
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament de Cardona aprova un pressupost de 4,9 milions d'euros per al 2016

Dijous, 24 de Desembre de 2015 IMG_6792w

El pressupost per al 2016 incrementa les partides de promoció econòmica i habitatge i manté la dotació pressupostària per l'àrea d'atenció a les persones.

Es destina una partida de 313.000 euros a inversions.

El Ple de l'Ajuntament de Cardona va aprovar ahir el pressupost municipal per a l'exercici 2016 amb els vots favorables de l'equip de govern d'ERC i l'abstenció de CiU i del PSC. El pressupost 2016 manté la continuïtat dels exercicis precedents i, en línia amb el Pla estratègic de Cardona, reforça les àrees de promoció econòmica i habitatge i assegura el manteniment de les partides pressupostàries de les àrees d'atenció a les persones i de via pública.

L'impuls a les actuacions de dinamització econòmica es veurà reforçat amb un pressupost de 218.605 euros que inclou les partides de personal i les destinades a les polítiques de dinamització econòmica. Entre aquestes hi ha el manteniment dels ajuts a l'emprenedoria, la potenciació del turisme, el comerç i les fires el turisme i les accions de promoció econòmica i industrial del municipi. Com a novetat per a l'any vinent, l'executiu municipal preveu la creació d'un espai de coworking destinat a fomentar accions d'impuls a l'emprenedoria. També es continuarà impulsant l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb un pressupost per a accions i programes formatius i d'impuls de l'activitat econòmica de 36.000 euros.

Una altra àrea que es vol reforçar durant el 2016 és la d'habitatge. L'Ajuntament hi destinarà una partida de 37.000 euros amb la intenció d'elaborar un Pla local d'habitatge que afronti de manera integral les polítiques de foment de l'habitatge del municipi. Igualment es mantindran els ajuts al lloguer d'habitatge per a joves i als nuclis antics de Cardona i la Coromina, es potenciarà la reforma d'habitatges i es rehabilitarà una casa de les colònies Arqués.

L'àrea d'atenció a les persones manté la seva dotació pressupostària amb una partida de 181.389 euros destinada als Serveis Socials Bàsics de Cardona. També es manté la partida destinada al manteniment de la via pública que disposarà de 70.000 euros i que incorporarà un nova partida per a la millora del parc de la carretera del Miracle.

Inversions 2016

L'Ajuntament destinarà 313.188 euros del pressupost per concretar les següents inversions. La construcció de la nova rotonda del camp de futbol (que es subvencionarà, en gran part, amb un ajut de la Diputació de Barcelona), la primera fase de les obres de construcció del futur centre de convencions a l'antic Cine Moderno, l'adequació de la llera del riu Cardener a la Coromina i la rehabilitació d'un dels habitatges de la colònies Arques. A banda d’aquestes inversions l’Ajuntament completarà durant el 2016 les obres del Camp de Vida Activa i finalitzarà els allotjaments per a col.lectius vulnerables. El govern municipal confia, a més, en obtenir noves línies de finançament de la Diputació de Barcelona per concretar més inversions per al municipi.


Tornar a: Desembre, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat