Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2015
  5. La biblioteca municipal de Cardona acull una mostr...
Anar a l'inici de la pàgina

La biblioteca municipal de Cardona acull una mostra fotogràfica a cavall entre la convivència i els ral·lis fotogràfics

Dimarts, 15 de Desembre de 2015 IMG_4108 - copia

La Biblioteca Municipal Marc de Cardona acull l'exposició "Fotografia urbana amb mòbil i xarxes socials", que conté una mostra de les fotografies realitzades per 8 dels participants al taller que es va fer aquest passat mes d'agost en el marc de l'Escola Oberta d'Estiu, la segona acció de projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que impulsen l'Obra Social "la Caixa", l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE.

CARDONArt, inspirant convivència
L'Escola Oberta d'Estiu a Cardona sota el títol CARDONArt, inspirant convivència va ser una programació integrada en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural. Es tracta d'una mostra dels avenços del procés comunitari que ha aconseguit implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen a Cardona per fomentar les relacions interculturals i afavorir així la cohesió social.

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural es va iniciar el 2010 en 17 territoris d'alta diversitat cultural de l'Estat espanyol en col·laboració amb diferents entitats socials i en conveni amb els ajuntaments de cada territori, i compta amb l'aval del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. A partir de juliol de 2014, el Projecte es va estendre fins a un total de 39 territoris, entre ells Cardona.

El projecte té per objectiu generar un model d'intervenció social en context multiculturals que impulsi un treball conjunt entre administracions, professionals i ciutadania per treballar el foment de la convivència intercultural i la cohesió social a través d'accions en l'àmbit educatiu, de la salut i de les relacions ciutadanes, amb especial atenció a la infància, la joventut i les famílies.

Ral·lis fotogràfics amb història
D’altra banda, l'exposició compta també amb una mostra de les fotografies dels ral·lis fotogràfics que es van fer a Cardona als anys 1987, 1988 i 1989. L'any 1987 es va celebrar la primera edició del Ral·li fotogràfic de Cardona organitzat per la JOCA, una associació de jovent cardoní sorgida a la segona meitat dels anys 80, i per fotògrafs cardonins. FotoArt va organitzar i patrocinar el ral·li els anys 1987 i 1989, mentre que Fotografia Boixadera ho va fer el 1988. Als ral·lis es convocava als participants i se'ls entregava un rodet de 24 fotos i un sobre tancat amb 8 diferents temàtiques a les quals s'hi havia de dedicar tres fotografies. El premi més important era per al millor reportatge. Després, les fotos es podien veure en una sala d'exposicions de la Caixa de Manresa al Rastrillo.

L’exposició es pot visitar fins al 10 de gener, de dilluns a divendres de 16h. a 20.30h. Els dimecres de 10h. a 14h. i els dissabtes de 10h. a 13.30h. La biblioteca estarà tancada els propers 24 i 31 de desembre i el 2 i 5 de gener.


Tornar a: Desembre, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat