Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2011
  5. Cardona commemorarà el 300 aniversari del Setge de 1711
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona commemorarà el 300 aniversari del Setge de 1711

Dimecres, 7 de Desembre de 2011 300 aniversari del Setge de 1711

Cardona reviurà la història del Setge de 1711 durant el qual va resistir el primer dels atacs que les tropes borbòniques van llançar contra el castell i la vila en el transcurs de la Guerra de Successió. El Setge de 1711 constitueix el primer dels episodis bèl•lics de la guerra en què Cardona va tenir un protagonisme destacadíssim, salvant el castell i derrotant l’exèrcit francoespanyol de Felip V.

Per aquest motiu, tres segles després de la derrota borbònica al setge de Cardona, l’Ajuntament de Cardona i el Museu d’Història de Catalunya han programat diversos actes commemoratius per rememorar els fets. La jornada de commemoració del 300 aniversari del setge de Cardona es durà terme el proper dissabte 17 de desembre i comptarà amb l’assistència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

Els actes s’iniciaran a les 12 del migdia al castell de Cardona on l’alcalde Ferran Estruch, acompanyat de la corporació municipal, rebrà el conseller de Cultura i la resta d’autoritats convidades expressament a la celebració. La comitiva visitarà les obres de restauració del baluard de Santa Maria i la poterna de l’arxiduc. Seguidament la col.legiata de Sant Vicenç acollirà l’acte institucional i commemoratiu de la jornada amb els parlaments del director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, i del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Tancarà l’acte institucional el discurs de l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

A continuació, es presentarà un breu relat escenificat sobre el desenvolupament del Setge de Cardona. Finalitzada l’actuació, la comitiva visitarà l’edifici de la casamata –antic polvorí del castell- que ha estat recentment restaurat i obert al públic. La jornada commemorativa del 300 aniversari del setge finalitzarà als peus del baluard de Sant Llorenç, on es farà una ofrena floral i una companyia de Miquelets llançarà tres salves d’honor en homenatge als defensors del castell de Cardona.

Divulgació de la història del Setge de 1711
L’activitat es reprendrà a dos quarts de set de la tarda amb la conferència sobre el setge de 1711 que pronunciarà a la casamata l’historiador Francesc Serra, especialista en la història de la Guerra de Successió. Finalment la col.legiata de Sant Vicenç acollirà a les 8 del vespre un concert de música barroca a càrrec del Trio Virelais que interpretarà diverses obres del repertori musical vinculat a la Guerra de Successió. A més, la Fundació Cardona Històrica de l’Ajuntament de Cardona oferirà en el marc de la commemoració del 300 aniversari, diverses visites guiades al castell de Cardona i pels escenaris històrics del setge de 1711 durant tot el cap de setmana.

Per altra banda, el diumenge 18 de desembre l’Associació Cultural 18 de setembre ha programat diverses activitats que començaran a les 11 del matí amb una xocolatada al mirador de la Fira i un espectacle de titelles a les 12 del migdia a la Fira de baix. Finalment a la una del migdia es farà una ofrena i un parlament al baluard de Sant Llorenç.

Cliqueu aquí per veure el programa d'actes.


Tornar a: Desembre, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat