Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2015
  5. Els ajuntaments de Cardona i Sax reforcen la seva...
Anar a l'inici de la pàgina

Els ajuntaments de Cardona i Sax reforcen la seva col.laboració en cultura i patrimoni històric

Divendres, 21 d'Agost de 2015 Visita sax cardona

La població alacantina de Sax commemora el 775è aniversari de la reconquesta de la vila per part de Jaume I en la qual va participar-hi, també, el vescomte de Cardona

Una delegació de l'Ajuntament de Sax, encapçalada pel seu alcalde, Jose María Espí, va visitar ahir Cardona per reunir-se amb l'alcalde cardoní Ferran Estruch. El motiu de la trobada és la preparació dels actes de commemoració del 775è aniversari de la reconquesta, per part del rei Jaume I el Conqueridor, de les terres de la comarca de l'Alt Vinalopó on es troba la localitat de Sax.

La commemoració d'aquests fets té relació amb la vila de Cardona pel fet que en les campanyes de reconquesta de l'Alt Vinalopó i el Vinalopó Mitjà hi va participar el vescomte de Cardona Ramon Folc IV sota les ordres del rei Jaume I.

En la seva estada a la vila ducal, els representants municipal de la població de Sax van visitar l'Ajuntament i el Palau Graells, seu de l'Arxiu Històric Municipal acompanyats de l'alcalde Ferran Estruch i del tercer tinent d'alcalde i regidor de Patrimoni Històric i Arxius de Cardona, Joan Hernàndez.

Un congrés internacional d'història i una exposició per recordar els fets
La trobada va servir per estudiar la col.laboració de Cardona en els actes de la commemoració que prepara la vila de Sax. La intenció dels dos consistoris és col.laborar en la recerca d'informació i estudiar la possibilitat de cedir documents o peces per a l'exposició que l'Ajuntament de Sax està elaborant per la commemoració. La importància de Cardona en aquells fets també es posarà de manifest en el congrés internacional que organitzen la Universitat d'Alacant i els ajuntaments de Sax i Salinas en motiu de la commemoració i que inclourà una línia temàtica dedicada a la Casa de Cardona i la reconquesta del territori del Vinalopó.

L'any 1239 el vescomte de Cardona, Ramon Folc IV, va assetjar i intentar conquerir la població de Sax, a mans dels musulmana. D'aquesta manera, el vescomte de Cardona va ser el primer cavaller cristià que arribava a Sax formant part de les campanyes de reconquesta liderades pel rei Jaume I que van aconseguir reconquerir la vila de Sax i el territori del Vinalopó l'any següent.


Tornar a: Agost, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat