Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vila



Fil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2019
  5. Un nou espectacle de la Coral Cardonina sobre la p...
Anar a l'inici de la pàgina

Un nou espectacle de la Coral Cardonina sobre la passió amorosa tancarà el XV Cicle de Música Sacra

Dimecres, 24 d'Abril de 2019

Aquest dissabte 27 d'abril (21h) l'església de Sant Miquel de Cardona acollirà un espectacle que vol ser una reflexió a l'entorn de la passió amorosa, expressada a través de diferents disciplines artístiques. La producció ‘Amore et Dolore. Figuracions musicals de la passió amoros’ ha estat impulsada per la Coral Cardonina i comptarà, a banda dels cantaires cardonins, amb la participació del ballarí Víctor González i de la pianista Francina Ribas. Tal com apunta Ovidi Cobacho, director artístic de la producció, en les notes al programa, l'espectacle vol ésser “un viatge iniciàtic que partirà de l'evocació de diversos episodis emocionals de la naturalesa amorosa particular i profana” fins a explorar “la contemplació d'un amor universal fet d'esperit i d'eternitat”.

Tres anys després de l'estrena de l'oratori ‘La passió de Cardona’, dins el marc del mateix Cicle de Música Sacra, el cor cardoní afronta el nou repte d'estrenar un nou espectacle que combinarà i explotarà els vincles de tres disciplines artístiques: la música, la dansa i la poesia. A partir d'una acurada selecció de poemes que versaran sobre diferents registres de la passió amorosa, la música i la dansa prendran la iniciativa per donar veu i cos als sentiments i les emocions que evoquen les diverses manifestacions que alimenten l'experiència estètica amorosa. L'enamorament, l'atracció, la gelosia, la traïció, el desengany, el dolor, el misticisme, i l'espiritualitat seran evocats a partir de l'obra de poetes i compositors de diferents períodes i àmbits geogràfics. Els versos de clàssics espanyols com Jorge Manrique, Lope de Vega, San Juan de la Cruz, García Lorca o Pablo Neruda, s'alternaran amb els poemes d'escriptors catalans com Verdaguer, Maragall, Espriu, Martí i Pol, Ramon Llull o Salvat Papasseit; sense descuidar també la veu de notables autors cardonins com Manuel Bertran i Oriola, Josep Cardona i Agut o Glòria Gangonells i Creus. Unes paraules que trobaran la seva equivalència musical en l'obra de compositors de diferents estils i períodes històrics, com ara Orlando di Lasso, J. S. Bach, Beethoven, H. Lützel, Z. Kodály, Carl Orff, així com de músics catalans com Vicenç Bou, Francesc Vila o Josep M. Casafont, entre d'altres.

Els cantaires cardonins seran els encarregats d'interpretar les composicions musicals, per la qual cosa han estat assajant i treballant-hi intensament els darrers mesos. Alguns d'ells, membres també de la companyia teatral El Traspunt, seran els encarregats de recitar els diversos textos poètics. En el bloc central del concert, González dansarà entre la bancada de la nau del temple cardoní, acompanyat des del piano per Francina Ribas. També podran escoltar-se, intercalades, les intervencions solistes del tenor i jove actor cardoní Bernat Barat.

Aquest espectacle serà l'encarregat de cloure la 15a edició del Cicle de Música Sacra de Cardona que organitzen l’Ajuntament de Cardona, la Fundació Cardona Històrica i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Les localitats poden adquirir-se anticipadament a la l'Oficina de Turisme de Cardona (Avinguda del Rastrillo, s/n – 938 692 798) fins al migdia del mateix dissabte 27 d'abril. Una hora abans del concert, s'habilitaran taquilles a l'entrada del temple. El preu únic és de 10 euros.


Tornar a: Abril, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat