Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2017
  5. Es presenten els resultats dels treballs arqueolò...
Anar a l'inici de la pàgina

Es presenten els resultats dels treballs arqueològics realitzats al camp de futbol de Cardona

Divendres, 14 d'Abril de 2017 xerradaainhoaweb

El proper divendres, 21 d’abril, es farà la presentació dels resultats preliminars dels treballs arqueològics realitzats al camp de futbol de Cardona. La xerrada anirà a càrrec de l’arqueòloga municipal, Ainhoa Pancorbo, que ha estat l’encarregada de dirigir aquests treballs, i tindrà lloc al Centre Cardona medieval a les set de la tarda.

Entre els mesos de maig de 2015 i setembre de 2016 es van anar succeint una sèrie d’intervencions arqueològiques a la zona esportiva de Cardona arran de les obres de remodelació del camp de futbol. En el decurs d’una visita d’obra es va poder localitzar en un tall resultant, part d’un individu disposat en connexió anatòmica i inhumat en fossa simple. A partir d’aquell moment es va encetar un seguit de campanyes d’intervenció arqueològica que es va prolongar fins al mes de setembre de 2016.

Aquests treballs han permès documentar estructures corresponents a dues fases ben diferenciades de les quals no es tenia cap constància en aquest indret: d’una banda, es va descobrir part d’un assentament romà republicà que caldrà posar en relació amb la proximitat de la vall salina i la seva explotació. De l’altra, s’ha excavat també part d’una necròpolis medieval pròxima a habitatges del mateix període, abandonats a finals del segle XIV.

El cicle de xerrades continuarà el proper divendres, 28, d’abril, en què el director de l’arxiu històric municipal, Andreu Galera, presentarà els primers resultats de la recerca documental efectuada en relació a aquest barri desaparegut al segle XIV molt proper a l’actual camp de vida activa.


Tornar a: Abril, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat