Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2017
  5. La Regidoria de Protecció Civil de l’Ajuntament...
Anar a l'inici de la pàgina

La Regidoria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Cardona realitza xerrades educatives al CEIP Mare de Déu del Patrocini

Dijous, 6 d'Abril de 2017 xerradaprotecciocivilpatrociniweb

Aquestes xerrades són una prova pilot d’un projecte educatiu que la Regidoria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Cardona vol instaurar al municipi, amb la col·laboració de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya que ha facilitat materials i continguts. Les xerrades actuals les realitzen voluntaris de l’AVPC de Cardona però en un futur possiblement s’hi puguin implicar altres associacions i equips d’emergència.

La prova, que s’ha iniciat amb el CEIP Mare de Déu del Patrocini, consta de quatre xerrades, una per cada cicle educatiu, que el centre ha emmarcat dins del programa de la setmana de la Salut.

El projecte consta d’un catàleg de xerrades que l’Ajuntament posa a disposició dels centres perquè les puguin programar en hores de tutoria o en setmanes temàtiques. Actualment el catàleg està format per sis ponències per a tots els nivells acadèmics que es podrà ampliar segons les necessitats dels centres, si té una bona acceptació, que ofereixen continguts diversos relacionats amb el foc, la prevenció i consells en cas d’emergència i els petards entre altres.

Segons Manel Roca, ponent de la jornada d’avui, “les dues xerrades d’avui han sigut molt didàctiques i la mainada les ha seguit amb interès i participació” i remarca la importància d’aquestes jornades i la necessitat que es realitzin a tots els centres escolars.

Aquest projecte vol familiaritzar els alumnes amb els temes de protecció civil i amplia els serveis que ja s’oferien als centres. En els darrers anys s’han fet xerrades d’educació vial, impartides per la policia local, i suport en la realització del simulacres anuals als centres, on també hi col·laboren Bombers, Policia Local, Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Creu Roja Cardona i Protecció Civil del Consell Comarcal.


Tornar a: Abril, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat