Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2016
  5. Es presenta a Cardona el projecte d'edició del ll...
Anar a l'inici de la pàgina

Es presenta a Cardona el projecte d'edició del llibre "L’Hospital d’en Llobera. Lectures d’història de Solsona"

Dimarts, 5 d'Abril de 2016 llobera8abril

El projecte compta amb més de 165 mecenes que han contribuït a finançar l'edició del llibre.

El Centre Cardona Medieval acollirà aquest divendres a les 8 del vespre la presentació del projecte editorial "L’Hospital d’en Llobera. Lectures d’història de Solsona", un llibre que reuneix tota la informació que l'historiador Ramon Planes Albets ha recollit en les seves investigacions sobre la vila de Solsona i sobre la nissaga dels Llobera.

La presentació, oberta a tothom, anirà a càrrec de Marcel·lí Corominas, membre del Centre d'Estudis Lacetans del Solsonès i de l'investigador local, Jaume Barberà, i permetrà donar a conèixer aquesta iniciativa que, actualment, compta amb més de 165 mecenes que han contribuït a finançar l'edició del llibre. Els impulsors del projecte són el Consell Comarcal del Solsonès, el Centre d'Estudis Lacetans del Solsonès i el Fòrum d'aprofundiment democràtic de Solsona i la seva intenció és publicar l'obra per Sant Jordi.

L'autor de l'estudi ressegueix els fets més destacats de la història de Solsona, des dels segles XV fins al segle XX, estudiant la trajectòria vital de la família dels Llobera. L'àmplia projecció dels negocis dels mercaders Llobera i de l'activitat universitària del Col·legi d'en Llobera fa que l'obra contingui, més enllà del Solsonès referències de l'entorn com Cardona i d'altres indrets dels Països Catalans, peninsulars i europeus.

"L’Hospital d’en Llobera. Lectures d’història de Solsona" es presentarà en una versió acurada en dos volums i inclourà 382 documents editats, 1.200 de descrits, dels segles XIV al XX i un índex de 5.000 noms, corresponents a institucions i solsonins dels segles XIV al XX. El llibre té com a fil conductor l'edifici de l'Hospital d'en Llobera, actual seu del Consell Comarcal del Solsonès, que l'any 2011 va celebrar els 600 anys d'història de la seva construcció.


Tornar a: Abril, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat