Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2014
  5. Els ajuntaments de Manresa i Cardona promouen de f...
Anar a l'inici de la pàgina

Els ajuntaments de Manresa i Cardona promouen de forma conjunta les visites turístiques per donar a conèixer els fets de 1714

Dimecres, 23 d'Abril de 2014 Cardonamanresaw

El claustre del Museu Comarcal de Manresa de Manresa ha acollit avui l'acte de presentació de l'acord de col.laboració dels ajuntaments de Cardona i Manresa per impulsar les visites turístiques conjuntes a dos dels principals municipis que van ser protagonistes importants dels fets de 1714, durant la Guerra de Successió a Catalunya.

L'acte l'han presidit els alcaldes de Manresa i Cardona, Valentí Junyent i Ferran Estruch que han estat acompanyats per l’historiador manresà, Francesc Comas; el Doctor en Història i arxiver municipal de Cardona, Andreu Galera; i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós.

Valentí Junyent ha mostrat la seva satisfacció per presentar aquesta “iniciativa conjunta amb la vila de Cardona”. L’alcalde de Manresa va volgut destacar “el lideratge" que exerceix Cardona en matèria turística i la gran “potencialitat que té gràcies a importants atractius com són la Muntanya de Sal, el Castell o la mateixa vila”. Junyent ha reconegut que “de moment Manresa és molt lluny de les 400 places hoteleres que ofereix Cardona” però ha assegurat que amb “voluntat i suma d’esforços dels municipis es pot garantir un bon futur i major atractivitat per al territori”, i ha afegit que “la capitalitat s’ha d’exercir des de la generositat i la col.laboració, i amb acords com aquest que avui presentem”.

En el mateix sentit s’ha expressat Ferran Estruch, qui ha assegurat que entre els objectius d’aquest acord hi ha “la voluntat de recuperar la memòria d’un dels fets importants a la història de la comarca, així com la seva projecció”. L’alcalde de Cardona ha destacat la projecció del 1714 per la història de Cardona “com també ho serà la projecció que tindrà Manresa amb la commemoració del 2022”. Estruch ha recordat també la significació històrica que té la diada de Sant Jordi per la seva vila “ja que avui fa 1028 anys que el comte de Barcelona Borrell II va atorgar la carta de població de Cardona” als habitants del terme del castell.

Per tal de promocionar les dues visites, s’oferirà un preu especial de 4€ als visitants de les dues visites, és a dir, qui hagi fet la visita a Cardona rebrà un val de descompte per fer la visita “Manresa, ciutat cremada” per només 4€ i viceversa: els visitants a Manresa podran anar a Cardona per 4€. Així, podran fer les dues visites per 8€ enlloc de per 12€ si ho fessin per separat. Igualment en l'acte d'avui s'ha explicat que els dos municipis estan treballant en l’organització d’una possible trobada d’Instagramers juntament amb Turisme de la Diputació de Barcelona prevista per al mes de juny.


Tornar a: Abril, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat