Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2014
  5. Es presenta el projecte educatiu commemoratiu del Tricentenari a Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Es presenta el projecte educatiu commemoratiu del Tricentenari a Cardona

Dimarts, 15 d'Abril de 2014 educardw

La Fundació Cardona Històrica, fundació privada municipal, a través de l’Àrea dels Serveis Educatius (EduCard) ha presentat el projecte educatiu dissenyat específicament per commemorar el Tricentenari a Cardona i adreçat als centres educatius de la vila. El projecte educatiu de la Fundació vol ser una contribució per entendre els fets del passat, conèixer on som i sobretot projectar un futur molt més cívic i respectuós.

Les propostes es basen en 3 grans eixos:

- Oferir visites didàctiques al Castell de Cardona específiques basades en la temàtica que es commemora. L’escenari, els personatges, els fets i el context.

- Assessorar als centres educatius en el disseny d’activitats pròpies i
d’elaboració de material educatiu. Ens assessor.

- Facilitar recursos didàctics i pedagògics existent als centres educatius
de Cardona. Ens consultiu.

Referent a les visites didàctiques al Castell de Cardona, s’ha dissenyat un programa específic adreçat a tots els nivells, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. Els més petits viatgen al passat a través de la visita dramatitzada i guiada “Un viatge al 1714!”, els nivells de cicle mitjà i superior de primària interpreten el conjunt monumental a través de la visita “El Castell mai vençut” i els cicles d’ESO i Batxillerat ho fan amb l’itinerari guiat “Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable”.

Les visites didàctiques permeten visitar parts del Castell que fins ara no s’interpretaven, entendre tot el conjunt monumental, els sistemes de defensa, l’estructura, l’enginyeria del moment, alhora que els fets claus, els personatges protagonistes, les curiositats i aspectes pràctics de la vida dins d’una fortalesa. Fins a la data, més de 190 alumnes dels centres educatius de Cardona ja han participat en les diferents propostes de visites commemoratives. Durant tot aquest any 2014, la comunitat educativa de Cardona està convocada a participar del projecte educatiu de manera gratuïta i sempre amb vocació de servei públic.

Podeu consultar el programa educatiu i descarregar-vos tot el material didàctic, clicant aquí: http://www.cardona1714.cat/programa-educatiu


Tornar a: Abril, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat