Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2014
  5. El Tricentenari es viu a Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

El Tricentenari es viu a Cardona

Dilluns, 14 d'Abril de 2014 utrecht2014

Aquest passat cap de setmana la vila de Cardona ha organitzat tres actes destacats del programa commemoratiu del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió a la vila ducal.

Dissabte al matí el castell de Cardona va ser l'escenari de la jornada de cloenda del Congrés Internacional sobre els Tractats d'Utrecht, organitzat per l'Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives (UPF) i el Museu d’Història de Catalunya (MHC), amb al col.laboració de l'Ajuntament cardoní.

Una vuitantena de congressistes van participar a la jornada que van presidir l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. A la jornada de cloenda van participar-hi també el director del MHC, Agustí Alcoberro i Joaquim Nadal, historiador de la Universitat de Girona i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques. La jornada va finalitzar amb una visita guiada pel castell i un dinar al Parador de Cardona.

Ja a la tarda l'activitat cultural va prosseguir amb el concert inaugural del Cicle de Música Sacra de Cardona 2014. La vetllada va permetre gaudir de la veu de la reconeguda mezzosoprano, Lídia Vinyes que, acompanyada del conjunt Solistes de la Filharmonia de Barcelona, van executar un programa d'obres de compositors europeus de l'època de la Guerra de Successió, en una producció pensada expressament per commemorar el Tricentenari de 1714.

Finalment, diumenge a la tarda l'església parroquial de Sant Miquel va acollir el concert de música popular catalana "El cant d'un poble". La proposta va portar al temple gòtic de Cardona una producció amb la Coral Cardonina, la Banda de Música de Cardona, la Coral Escriny de Santpedor i la Capella de Música Burés de Castellbell i el Vilar, dedicada íntegrament a la música tradicional catalana. El concert va omplir de gom a gom al temple parroquial en una vetllada popular dedicada, també, al Tricentenari d e 1714.


Tornar a: Abril, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat