Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2012
  5. La Festa Major de Cardona comença aquest divendre...
Anar a l'inici de la pàgina

La Festa Major de Cardona comença aquest divendres amb el Pregó Institucional

Dijous, 6 de Setembre de 2012 Pregó Institucional

El Dr.Valentí Fuster serà el pregoner institucional de la Festa Major 2012

Cardona donarà el tret de sortida la Festa Major 2012 aquest divendres amb la lectura del pregó institucional l’acte que marca l’inici de la festa gran de la vila. En l’edició d’enguany el prestigiós i reconegut cardiòleg Valentí Fuster i Carulla, fill adoptiu de la vila de Cardona, serà l’encarregat de pronunciar el pregó en un acte que començarà a les 8 del vespre al saló de sessions de l’Ajuntament i que serà presidit per l’alcalde Ferran Estruch, acompanyat de la corporació municipal.

A més del destacat reconeixement en l’àmbit mèdic i científic, el Dr. Valentí Fuster ha mantingut des de sempre una intensa col.laboració amb Cardona, vila natal de la seva esposa. D’aquesta col.laboració n’han sorgit multitud d’iniciatives de promoció de la vila vinculades al patrimoni històric i cultural però sobretot relacionades amb el camp de la salut. Entre aquestes sobresurten els programes SI (Salut Integral) per fomentar els hàbits de vida saludables entre els joves, o el més recent Fifty-Fifty, que treballa amb l’objectiu de millorar els hàbits cardiovasculars saludables entre la població de 25 a 50 anys i que s’han posat per primer cop en funcionament a Cardona.

Biografia

Llicenciat i Doctorat en medicina per la Universitat de Barcelona, es va traslladar als Estats Units d’Amèrica i fou catedràtic per la Universitat de Harvard (Massachusetts-EUA). Ha treballat en alguns dels hospitals més importats dels EUA com la Clínica Mayo de Minnesota o l’Hospital Mount Sinaí de Nova York. D’aquest últim hospital ocupa el càrrec de director de la unitat de cardiologia des de 1994.

La seves investigacions ocupen un ampli ventall de les afeccions cardiovasculars i ha publicat més de 400 articles en revistes especialitzades. Valentí Fuster fou nomenat recentment president del Centre Nacional de Investigacions Cardiovasculars (CNIC) i l’any 2006 ha estat escollit president de l’Associació Mundial de Cardiologia. Dels reconeixements públics al seu treball destaca el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica l’any 1996.

El 1992 va crear la Fundació Fuster-Guals, Vila Medieval de Cardona, fundació privada, destinada a promoure el patrimoni de Cardona. La Fundació Vila Medieval ha col.laborat en diversos projectes municipals i ciutadans. El dia 8 de novembre de 1991 el ple de l'Ajuntament de Cardona va concedir-li el títol de Fill adoptiu de la vila de Cardona.


Tornar a: Setembre, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat