Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2012
  5. El Foment Cardoní presenta el nou exemplar del Butlletí Cardona Oberta
Anar a l'inici de la pàgina

El Foment Cardoní presenta el nou exemplar del Butlletí Cardona Oberta

Dilluns, 3 de Setembre de 2012 Cardona Oberta

La Biblioteca municipal Marc de Cardona acollirà demà dimarts, 4 de setembre, la presentació del darrer número del butlletí cultural del Foment Cardoní. En aquesta ocasió el butlletí “Cardona Oberta” està dedicat a la poesia cardonina i fa un exhaustiu repàs dels poetes que han relacionat la seva obra amb la vila de Cardona, ja sigui perquè hi han nascut o viscut o perquè han fet de la vila cardonina un dels seus elements d’inspiració.

L’acte de presentació començarà a dos quarts de vuit del vespre i serà presidit per l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch i el president del Foment Cardoní, Joan Company. Durant l’acte es llegiran fragments d’obres de poetes cardonins i de poesies sobre Cardona.

Sota el títol de “A propòsit de la poesia cardonina…” el número 74 del butlletí “Cardona Oberta” repassa els poetes relacionats amb Cardona des de l’època medieval, en què destaca la figura del trobador Guillem de Berguedà, fins a èpoques més recents amb l’aparició d’insignes poetes de la literatura catalana com Manuel Bertran i Oriola i Josefina Tura i Josep M. Lopez Picó. Pel que fa als poetes contemporanis el treball del Foment Cardoní destaca autors com Mn. Climent Forner, Manuel Forcano, Anna Martínez Deu, Laia Noguera i Marcel Pey o els poetes locals Hermentera Fàbrega, Joan Gener, Glòria i Fidel Gangonells, així com, Miquel Riu, Josep Torrents, Montserrat Canal, Dídac Bueno, Ramon Mosella i Ramon Arnau.


Tornar a: Setembre, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat