Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2010
  5. Cardona ja està a punt per l’inici de la Festa Major
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona ja està a punt per l’inici de la Festa Major

Dijous, 2 de Setembre de 2010 Festa major

La Festa Major de Cardona arrencarà el proper dissabte, 11 de setembre, amb la celebració del primer Corre de Bou de les festes i la processó i trasllat de la imatge petita de la Mare de Déu del Patrocini. Aquests seran els principals actes de benvinguda de la festa gran de Cardona, l’inici de la qual, coincideix enguany amb la Diada Nacional de Catalunya.

Però els actes vinculats a les festes començaran ja el dijous 9 de setembre amb la lectura del Pregó Institucional que enguany anirà a càrrec del periodista Gonçal Mazcuñán. L’endemà, 10 de setembre, se celebrarà l’acte de commemoració de la Diada davant el monument de l’Onze de Setembre i la posterior ofrena floral en memòria dels defensors del castell al baluard de Sant Llorenç. Més tard, a partir de les 11 de la nit, es viurà la tradicional Nit de l’Empalme, una de les cites festives destacades de la festa cardonina.

Pel que fa al dia 11 de setembre, Cardona commemorarà la Diada amb l’ofrena floral i el discurs institucional de l’alcalde davant el monument de l’11 de setembre. L’interpretació del Cant dels Segadors i el galeig dels Trabucaires de Cardona clouran l’acte.

Festes en honor a Nostra Senyora del Patrocini
Enguany, les festes en honor a la patrona de Cardona tindran un alicient especial atès que s’estrenarà una nova imatge de la Mare de Déu del Patrocini per a la processó religiosa. A més, el Ball de bastons de Cardona -que acompanya la imatge de la patrona durant la processó- és el protagonista del programa de la Festa Major que inclou un extens i detallat estudi històric sobre el culte local a la Mare de Déu del Patrocini i la història del Ball de bastons de Cardona. El programa de Festa major 2010 es va presentar ahir públicament en un acte que va omplir de públic el Saló de sessions. Els autors del treball, Glòria Ballús i Andreu Galera van presentar la recerca històrica que acompanya el programa de festes. Per la seva banda, l’alcalde Josep Maria Sala va presidir l’acte i va agrair especialment la participació de les persones que han contribuït a elaborar el programa de festes.

Una trentena d’actes farceixen la Festa Major de Cardona
La Festa Major d’enguany compta amb un extens i variat programa d’actes que inclou des de concerts a celebracions religiosos, així com, els tradicionals Corre de Bou i Ball de bastons de Cardona.

Pel que fa a les cites musicals destaquen la Nit de l’Empalme, el divendres 10 de setembre, amb les actuacions de la Vas-Tukada, la Banda de Música de Cardona, La Xaranga, Los Pachucos, Dr. Calypso i Malakaton. L’endemà, 11 de setembre, la plaça de la Fira acollirà l’actuació de Biombo Show, mentre que a la plaça del vall actuaran els grups Backstage i Strombers. La plaça del Vall serà també l’escenari del concert de jazz que el grup Lluís Coloma Septet oferirà el diumenge 12 de setembre a la nit.

Però un dels plats forts del programa d’actes d’enguany serà el concert que oferirà la Trinca del Segle XXI al pavelló municipal el dimarts 14 de setembre a dos quarts de set de la tarda. El concert tindrà un protagonista destacat, el cardoní Dídac Flores, integrant de la nova Trinca.

La Festa Major 2010 també tindrà una àmplia oferta de música de ball amb les actuacions de l’orquestra Girasol, el diumenge 12, l’orquestra Rosaleda, el dilluns 13 i l’actuació de la Banda de Música de Cardona el dimarts 14. A més, també seran presents a les festes la música de cobla i les sardanes amb els concerts de la cobla de Cardona, la cobla Pirineu, l’orquestra Rosaleda i la Cobla Ciutat de Mataró.

Altres activitats
Durant la Festa Major s’han programat també les exposicions “Fabriquem emocions” i “Gretalitats, Fotografies de Cristina Morera”. L’exposició “Fabriquem Emocions” és una mostra sobre el turisme industrial de Catalunya i es podrà veure a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal entre el 6 i el 23 de setembre, mentre que la mostra Gretalitats s’instal.larà al vestíbul de l’Arxiu Històric entre el 4 i el 19 de setembre.

A més, aquest diumenge 5 de setembre se celebrarà el 47è Festival de Patinatge al pavelló municipal, una cita que comptarà amb els campions del món d’aquest esport. Per altra banda, el 17 de setembre s’iniciaran els actes del XIII Aplec de Cardona que s’allargaran fins el dia 19 i que a més de la recreació històrica “7 dies de setembre”, inclouran concerts, conferències, mostra de cultura popular i altres activitats festives.

Finalment, el dissabte, 18 de setembre, el Saló de sessions de l’Ajuntament acollirà a partir de les 7 de la tarda l’acte institucional en defensa de la llengua i la identitat catalana. L’arqueòloga municipal, Ainhoa Pancorbo, presentarà els resultats de la recerca arqueològica realitzada la capella de Sant Quintí.

Per consultar el programa d'actes cliqueu aquí


Tornar a: Setembre, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat