Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2017
  5. L’alcalde de Cardona demana a Ercros el màxim...
Anar a l'inici de la pàgina

L’alcalde de Cardona demana a Ercros el màxim compromís amb els treballadors en la recta final de les negociacions de l’ERO

Dijous, 23 de Novembre de 2017 ercreosweb17

En aquests moments s’estan duent a terme les negociacions entre Ercros i els treballadors per tal d’arribar a un acord definitiu sobre els trasllats i indemnitzacions, i des de Cardona l’alcalde, Ferran Estruch, demana a l’empresa que agafin un compromís ferm respecte els treballadors de la planta del municipi.

Ercros ha presentat una primera proposta de negociació als sindicats on han ofert una indemnització de vint dies per any treballat, que és el mínim que marca la llei, a aquells treballadors que volen optar per agafar la indemnització, quedar-se a Cardona i buscar feina al municipi. Per a l’Ajuntament, en aquesta negociació Ercros premia a la gent que vol acceptar un contracte relleu i això no és admissible. Els principals llocs que els ofereixen són cap a la zona de Tarragona, i sobretot a Sabiñánigo (Aragó) o Aranjuez (Madrid).

En aquest sentit, el batlle demana que es compleixin els compromisos que es van acordar amb l’empresa, que són beneficiar al màxim els treballadors perquè tinguin, en igualtat de condicions, l’opció de poder-se quedar a la vila. L’Ajuntament està treballant junt amb el Servei Connectem i altres entitats de la comarca en un pla de xoc per tal de poder introduir aquest treballadors al mercat laboral a la zona una vegada s’hagi tancat la planta de Cardona.

Per l’alcalde “no és el mateix que un treballador de Cardona s’hagi de traslladar a Tortosa, Sabiñánigo (Aragó) o Aranjuez (Madrid) que si un treballador de Vilaseca 1 s’ha de traslladar a Vilaseca 2 o Tortosa. Cal una negociació diferenciada, centre a centre”.

L’alcalde recorda que va obtenir el compromís d’Ercros de treballar perquè les places que sortiran de relleu més properes al municipi, que són de Cerdanyola, siguin per la gent de Cardona. També se’ls va demanar que allarguessin al màxim el període perquè els treballadors poguessin decidir si optaven per quedar-se i agafar la indemnització o optaven per marxar a un altre lloc. El batlle, a més, recorda a l’empresa que ha estat aquí a Cardona des dels anys 30 explotant el mineral i que ara no pot deixar els seus treballadors i la població a l’estacada.

Demà divendres a la 1 del migdia l’alcalde Ferran Estruch, ha convocat tots els mitjans al Saló de Sessions de l’Ajuntament a la roda de premsa en què explicarà el tema mediambiental, les al•legacions i també el tema laboral, després de les reunions que té durant el dia d’avui per tractar aquest tema.


Tornar a: Novembre, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat