Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2009
  5. Cardona presenta el projecte del Centre Cívic/Casal de Joves
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona presenta el projecte del Centre Cívic/Casal de Joves

Dimecres, 25 de Novembre de 2009 Imatge Centre Cívic

L’Ajuntament de Cardona va presentar la setmana passada el projecte del futur Centre Cívic i Casal de Joves de la població. El nou equipament, que tindrà una superfície total de 565 metres quadrats, s’ubicarà a l’edifici de l’antic Casal de la Gent Gran de Cardona, a la plaça de la Fira, que serà totalment renovat i s’adequarà a les seves noves funcions.

El projecte ha estat redactat per l’arquitecte Pere Santamaria i recull les propostes i demandes que van sorgir del procés participatiu que el consistori va impulsar entre les entitats cardonines per definir els nous usos de l’equipament. El renovat complex disposarà de 3 grans aules per a la realització d’activitats diverses ubicades a la primera planta, mentre que a la segona planta s’hi ubicarà una sala polivalent de 100 metres quadrats, un espai de recepció, una aula de reunions i una sala de servei.

En total seran 445 metres quadrats de superfície útil que permetran concentrar-hi moltes de les activitats que duent a terme les diferents associacions cíviques del municipi, amb especial implicació de les entitats juvenils. Les sales es podran dividir per mitjà de mampares mòbils en funció de les necessitats d’espai de cada moment.

Accés al centre històric amb ascensor des de la carretera del Miracle
Una de les actuacions que defineix el projecte és l’eliminació de l’actual escala interior de l’edifici. Aquestes escales, que comuniquen la plaça de la Fira amb la carretera del Miracle i donen accés a l’immoble, seran substituïdes per un estructura exterior que s’adossarà a la façana del futur Centre Cívic/Casal de Joves i que encabirà l’ascensor i les noves escales. El nou plantejament millorarà la connexió de la Fira de Dalt amb l’àmbit de la carretera del Miracle atès que els vianants podran usar-lo sense necessitat d’accedir al centre cívic.

Un mirador per la façana sud de Cardona
La construcció d’un ascensor a la part exterior de l’edifici actuarà com un nou mirador de tota la façana sud de Cardona. Des de l’ascensor, els visitants podran contemplar gran part de la Vall Salina mentre accedeixen o tornen de la plaça de la Fira.

Descobriment de la muralla
La construcció del nou centre cívic permetrà recuperar una part de l’antiga muralla de Cardona que s’ha descobert a l’interior de l’antic Casal de la Gent Gran. Els treballs inicials han deixat al descobert un antic pany de muralla que s’inclourà en el projecte de remodelació de l’edifici. Les restes de muralla que es recuperaran seran visibles en cada una de les plantes del nou centre cívic/casal de joves.

El nou equipament preveu, també, la instal.lació a les finestres d’ una malla metàl.lica perforada que reduirà l’impacte del sol a l’interior de l’edifici. Pel que fa als exteriors, el projecte preveu endreçar la base de l’edifici amb l’enjardinament dels talús, l’acondicionament d’un espai per passejar i la instal.lació de mobiliari urbà. El nou equipament incorpora també les energies renovables amb la instal.lació d’un sistema de plaques solars, totalment horitzontals, que es col.locaran a la part superior de l’estructura de l’ascensor i que permetran escalfar l’aigua de l’edifici.

El pressupost de les obres de construcció del nou Centre Cívic/Casal de Joves es tancarà d’aquí a 15 dies, tot seguit l’Ajuntament té previst aprovar el projecte i treure’l a licitació pública, dins el primer trimestre de l’any vinent.

Per a més informació cliqueu aquí


Tornar a: Novembre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat