Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2009
  5. La cooperació amb Cardona de l’Uruguai continua avançant
Anar a l'inici de la pàgina

La cooperació amb Cardona de l’Uruguai continua avançant

Dijous, 19 de Novembre de 2009 Bècaries uruguai

Després de la signatura del Protocol d’Agermanament entre la Cardona catalana i l’uruguaiana, els dos municipis han incrementat els projectes de cooperació previstos en el protocol signat el 30 de març d’enguany.

Així, el passat 13 de novembre els responsables de la “Comisión de Seguimiento de Protocolo de Hermanamiento” van presentar les dues persones que han obtingut la beca per participar en l’intercanvi cultural amb la Cardona catalana. Les dues becàries seleccionades són Leticia Dávila Macial, de 29 anys i llicenciada en comunicació i Catherine Rodríguez García de 22 anys i estudiant de nutrició.

Al igual que les becàries cardonines Montse Algué i Clara Simón, que van viatjar a la Cardona uruguaiana el passat mes d’agost, les becàries de l’Uruguai estaran un mes a Cardona on coneixeran la realitat catalana i col.laboraran en diferents projectes a nivell municipal. En aquest sentit, l’Ajuntament de Cardona fa una crida a tota aquelles persones que estiguin interessades en acollir a casa seva les dues becàries que faran l’estada a Cardona.

Per altra banda, l’Ajuntament de Cardona ha col.laborat en nous projectes de cooperació amb l’Uruguai i ha donat suport a les activitats que realitza la granja-escola per a nens i nenes amb discapacitats físiques del Departament de Soriano i per a les activitats de l’associació “Amanecer en vos” que lluita per erradicar la violència de gènere.

Aquest marc de cooperació té l’ajut de la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Xarxa Barcelona, municipis de qualitat” i permet portar a terme una actuació consistent en la formació d’un tècnic en les tasques d’organització i funcionament d’un municipi. La persona designada ha estat Maria Gabriela Cabrera, secretaria de la “Junta Local de Cardona” atès que l’Uruguai ha aprovat recentment la llei de descentralització política que permet assolir, a ciutats com Cardona, l’autonomia com a municipi.

Els responsables de la Comissió de Seguiment del Protocol d’Agermanament han destacat la bona acollida que està tenint el programa d’intercanvi entre les dues poblacions agermanades i han manifestat la seva intenció futura d’ampliar, sempre que sigui possible, el nombre de beques del projecte.


Tornar a: Novembre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat