Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2009
  5. Cardona retrà homenatge al Dr. Merli
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona retrà homenatge al Dr. Merli

Divendres, 13 de Novembre de 2009 Homenatge al Dr. Merli

L’Ajuntament de Cardona celebrarà aquest dissabte a la tarda l’acte d’homenatge al Dr. Ramon Merli i Feixes (1763-1838), regidor degà de la vila, acadèmic de medicina i fill il.lustre de Cardona. L’acte d’elogi a la figura del Dr. Merli se celebrarà a les 7 de la tarda al saló de sessions del consistori cardoní i serà presidit per l’alcalde de Cardona, Josep M. Sala.

Intervindran en la sessió el Dr. Jacint Corbella, president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i el Dr. Lluís Guerrero, acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, els quals pronunciaran l’elogi de la figura del metge i polític cardoní, Ramon Merli i Feixes. Al final de l’acte es descobrirà una placa commemorativa a la casa nadiua del Dr. Merli.

Nascut a Cardona l’any 1763, Ramon Merli i Feixes es va llicenciar en Medicina l’any 1786 per la Universitat de Cervera. Posteriorment va doctorar-se en aquests estudis. De la seva carrera mèdica destaca la seva aportació cabdal en la lluita contra les epidèmies, essent considerat avantguardista de la medicina higienista. La seva obra “Arte de detener y aniquilar las epidemias y el verdadero secreto para no contagiarse en tiempo de peste”, està considerada com una aportació avançada en el seu temps. Com a vocal de la “Junta Superior de Sanidad del Principado” va posar en marxa una important política de sanitat pública.

La recuperació del Dr. Merli ve després de l’homenatge que l’Ajuntament de Cardona va dedicar al Bise Guix -en vida, el 2003- i de la recuperació de la figura de Fra Marc de Cardona, el 2007. La propera personalitat a recuperar serà Ramon Martí i Eixalà, eminent home de lleis. Aquestes actuacions s’emmarquen dins el programa de recuperació del patrimoni i la memòria històrica que l’Ajuntament porta a terme des de l’any 2000.


Tornar a: Novembre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat