Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2019
  5. Cardona acull la primera sessió del cicle sobre Habitatge de la Diputació
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona acull la primera sessió del cicle sobre Habitatge de la Diputació

Divendres, 29 de Març de 2019

La jornada ha reunit tècnics d’altres municipis i ha servit per contrastar models i guanyar experiències


La Diputació de Barcelona ha iniciat a Cardona el cicle de trobades “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits”. Es tracta d’un seguit de visites que s’han planificat amb la voluntat de donar a conèixer i donar valor les polítiques públiques locals d’habitatge engegades a municipis de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona que tenen un enfocament innovador, ja sigui en la recerca de fórmules alternatives d’accés a l’habitatge que faciliti atreure població al municipi o frenar-ne la pèrdua, ja sigui en la recerca de sistemes de construcció sostenible.

Cardona ha acollit aquest divendres la primera d’aquestes trobades, que s’ha centrat en l’explicació de les polítiques d’habitatge que s’estan tirant endavant i en l’explicació del cas de la Colònia Arquers. Ha tingut una bona acollida i ha comptat amb més de vint inscrits, majoritàriament càrrecs electes i personal tècnic d’altres municipis petits que comparteixen realitats similars: pèrdua i envelliment de la població, dificultats per a mantenir o atreure població i activitat econòmica al municipi, dificultats d’accés a l’habitatge d’alguns col·lectius (en especial, els joves), necessitats de rehabilitació dels edificis, inadequació tipològica i de grandària del parc d’habitatges existent a les necessitats de les persones que hi viuen, entre d’altres problemàtiques, que en el seu cas es veuen agreujades per la manca de recursos econòmics i tècnics d’aquests ajuntaments. La jornada ha servit per contrastar models i guanyar experiències.

La visita a Cardona, de dues hores de durada, ha constat de dues parts. A la primera, els responsables de l’Ajuntament de Cardona i de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona han exposat els trets bàsics del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge de Cardona (PAMH) elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’estratègia d’optimització i rehabilitació dels habitatges públics de l’antiga Colònia minera Arquers, definits en l’Estudi d’Optimització, realitzat també amb el suport de la Diputació. Les obres d’arranjament les està duent a terme una brigada de joves del municipi, contribuint així a la dinamització del mercat de treball local. Per últim, també s’han explicat les accions de foment de la masoveria urbana que s pretenen impulsar. La segona part de la visita ha consistit en veure “in situ” alguns dels habitatges unifamiliars ja rehabilitats de la Colònia Arquers.


Tornar a: Març, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat