Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2019
  5. L’espectacle ‘El Tron’ commemorarà el mil·...
Anar a l'inici de la pàgina

L’espectacle ‘El Tron’ commemorarà el mil·lenari de la fundació de la Col·legiata de Sant Vicenç

Dilluns, 25 de Març de 2019

La Fundació Cardona Històrica, amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Cardona i de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, presenten un espectacle teatral i musical per commemorar que aquest 2019 fa just 1000 anys de la fundació de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona.

Al llarg dels seus 1000 anys d’història, l’església de Sant Vicenç del Castell de Cardona ha estat testimoni mut de l’evolució de la societat catalana, des dels primers comtats fins als nostres dies. Els seus murs han acollit vescomtes, comtes, ducs, bisbes i canonges, però també peregrins i turistes. Suposem-hi, a més, una troballa excepcional: un tron de fusta, d’una antiguitat per determinar i que ningú sap a qui pertany.

‘El Tron’ és un espectacle teatral amb música en directe idea original i producció de l’empresa cardonina Udurae Teatre, que ens trasllada a una trobada impossible de quatre personatges protagonistes d’algun instant d’aquests mil anys, per aclarir la propietat d’aquesta misteriosa peça. El contrast de quatre èpoques, de quatre punts de vista de la política, la religió i la societat en general. Un curiós divertiment al bell mig d’un marc incomparable.

El guió de l’obra és de Jordi Santasusagna i la música és de Xavier Ventosa. La durada de l’espectacle és de 60 minuts i l’estrena tindrà lloc el proper dissabte dia 6 d’abril a les 20.30h a l’interior de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona.

Les entrades es poden adquirir a entrades.cardonaturisme.cat o bé presencialment a l’Oficina de Turisme de Cardona, fins un dia abans de la representació a les 14:00h.


Tornar a: Març, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat