Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2020
  5. Cardona entra a la fase 1 de desconfinament aquest...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona entra a la fase 1 de desconfinament aquest dilluns 18: coneix-ne tots els detalls

Diumenge, 17 de Maig de 2020

Cardona entrarà demà dilluns, 18 de maig, a la fase 1 de desescalada com a municipi dins de la regió sanitària de la Catalunya Central, després que el Ministeri de Sanitat hagi aprovat que passin a la primera fase de desconfinament les regions sanitàries de la Catalunya Central, Girona, Lleida i les comarques del Garraf i l’Alt Penedès.

Com a conseqüència de l’estabilització progressiva de la situació al municipi, gràcies a l’esforç col·lectiu que ha suposat restar confinats a casa, Cardona començarà a gaudir d’alguns canvis i flexibilitat de les mesures respecte les darreres setmanes.

Què es pot fer, a partir de dilluns 18, a la fase 1?

- Trobades de fins a 10 persones, a casa i a l’espai públic, a 2 metres de distància i a qualsevol hora.
- Es permet el desplaçament dins de la mateixa regió sanitària i per les activitats autoritzades. Es recomana, però, limitar aquesta mobilitat.
- Els comerços i locals de menys de 400m2 poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament.
- Anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat el seu aforament habitual. Distància entre taules de 2m i per a grups de màxim 10 persones.
- Els allotjaments turístics poden obrir, excepte zones comunes.
- Reobertura de biblioteques i museus. A Cardona, la Biblioteca s’obrirà a finals d’aquesta setmana i només per préstecs i devolucions de llibres.
- Assistir a llocs de culte, sempre que no es superi un terç del seu aforament.
- Es permeten enterraments amb màxim de 15 persones i vetlles amb 15 persones (espais oberts) i 10 persones (espais tancats).

Desplaçaments en cotxe i moto

- Les persones que conviuen poden anar en el mateix vehicle.
- En el cas del cotxe, les persones que no comparteixen domicili poden anar dues persones per fila de seients i sempre amb mascareta. En el cas de la moto, si hi van dues persones han de portar casc integral amb visera, i si el casc és d’un altre tipus caldrà portar mascareta. En motos d’ús compartit cal portar guants.
Des de l’Ajuntament de Cardona es recorda a tota la població que la millor manera per evitar la propagació del COVID-19 és mantenir la distància física de 2 metres, tenir una higiene de mans constant i utilitzar la mascareta. Tanmateix, es fa una crida responsable a “continuar el màxim de temps a casa, malgrat la flexibilitat permesa i sobretot mantenir el distanciament físic i evitar aglomeracions.”

En aquest sentit, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, fa un prec a tota la població: “No podem permetre’ns abaixar la guàrdia ja que l’excepcionalitat que ens deixa aquesta crisi sanitària continua vigent.” Estruch recorda que “només amb responsabilitat i actuant bé podrem avançar i no haver de tirar enrere; és el moment de la responsabilitat individual i col·lectiva.” L’Alcalde recorda especialment el fort impacte que ha tingut el COVID-19 a la vila i, especialment, en tots aquells veïns i veïnes que ja no són entre nosaltres: “pensem en ells i les seves famílies, i fem bé les coses.”


Tornar a: Maig, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat