Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2017
  5. Presentació del llibre “Cardona a finals del se...
Anar a l'inici de la pàgina

Presentació del llibre “Cardona a finals del segle XVIII. Els qüestionaris de Francisco de Zamora” aquest dissabte

Dimecres, 24 de Maig de 2017 presentaciomonicasala17

Aquest dissabte, 27 de maig, a les set de la tarda, es presentarà el llibre “Cardona a finals del segle XVIII. Els qüestionaris de Francisco de Zamora”, de Mònica Sala Esquius, un llibre que va néixer com a treball de final del grau en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, sota la direcció i supervisió del catedràtic en Història Moderna, Joaquim Albareda.

A l’acte, que tindrà lloc a la sala dels arcs de l’ajuntament, hi intervindran l’alcalde, Ferran Estruch, el regidor de patrimoni, Joan Hernández, Francesc Comas, president del CEB, Joaquim Albareda , catedràtic d'Història Moderna de la UPF i l’autora, Mònica Sala.

El treball fa una anàlisi social i econòmica de la vila de Cardona i de la comarca del Bages al segle XVIII basant-se en la recerca en diverses fonts bibliogràfiques i arxivístiques i, sobretot, en els qüestionaris de Francisco de Zamora.

Francisco de Zamora (1757-1812) va ser un buròcrata borbònic que va deixar la descripció de molts territoris i localitats als quals va estar vinculat per les seves tasques administratives però, a més, va incentivar que diversos representants polítics responguessin qüestionaris sobre la situació del territori que administraven. Aquest llibre ofereix la transcripció de les respostes que les autoritats de la Vila i del Ducat de Cardona van fer als esmentats qüestionaris, els contextualitza i, partint d’aquestes fonts primàries, ens apropa a la societat i a l’economia de la vila cardonina a finals del segle XVIII.Tornar a: Maig, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat