Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2017
  5. Cardona prepara una nova edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona prepara una nova edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal

Divendres, 12 de Maig de 2017 firamedieval2017

El primer cap de setmana de juny se celebrarà la tradicional Fira medieval /Festa de la Sal, que inclourà recreacions històriques, danses medievals, espectacles de música al carrer i de màgia per a nens entre altres activitats.

Les novetats que presenta aquesta fira són la instal·lació d’un campament medieval que acollirà una exposició de màquines de setge, una mostra d’oficis històrics i espectacles, que mostraran com es vivia en l’edat mitjana, a més de demostracions de tècniques d’esgrima. Al carrer Major s’hi trobarà un espai dedicat a la sal i la màgia, que comptarà amb un espectacle infantil de màgia el diumenge. Aquest any, la Fira medieval clourà amb un espectacle d’acrobàcia de la companyia Losinfuste.

El grup d’abanderats Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino, ja presents a la Fira de l’any passat, tornaran a portar el seu espectacle de banderes a Cardona, amb un grup més nombrós que augmentarà l’espectacularitat de la seva actuació. A més, acompanyaran la Baixada del Senyor i la Minyona fins al centre de la vila.

En arribar a la plaça de la fira, presenciaran l’espectacle Anodrac, la Dansa de la convivència, espectacle que es va consolidant any rere any i que forma part del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, que duen a terme l’Ajuntament de Cardona junt amb la Fundació SHE i l’obra social “la Caixa”. L’espectacle compta amb nombrosos canvis en vestuari i escenografia, a banda de la música en directe amb alumnes de l’escola de música Musicant.

La Fira se celebrarà els dies 3 i 4 de juny i manté l'estructura de les passades edicions amb la Baixada del Senyor i la Minyona, des del castell fins el centre històric de la vila, els actes institucionals del Lliurament de la distinció honorífica del Saler d’Or de la vila de Cardona o l'acte de lliurament de la moneda -pagament del Dret d’Aimines a la població de Cardona.

Enguany no se celebrarà el sopar medieval, tot i que a la carpa de la Fira s’hi habilitarà una zona per poder seure i gaudir dels espais gastronòmics que formen part de la Fira Medieval.

Una vintena d'entitats cardonines faran possible la celebració de la fira, que organitzen l'Ajuntament de Cardona, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i Medieval Cercós i Fets Històrics. A banda de la participació del teixit associatiu, la mostra comptarà amb les parades medievals dels comerços de Cardona, artesans i oficis d'època. Els visitants també hi trobaran tavernes medievals, concursos, com el Ral·li Fotogràfic Memorial Jaume Porredon, i diversos espais per a la mainada, amb tallers i atraccions infantils.

CLIQUEU AQUÍ PER ACCEDIR AL PROGRAMA D'ACTES DE LA FIRA.


Tornar a: Maig, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat