Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2017
  5. Protecció Civil de Cardona connectada a la xarxa RESCAT de la Generalitat
Anar a l'inici de la pàgina

Protecció Civil de Cardona connectada a la xarxa RESCAT de la Generalitat

Divendres, 5 de Maig de 2017 rescatweb

L’Ajuntament de Cardona ha signat un conveni de col·laboració amb la Direcció General de Protecció Civil per connectar l’Associació de Voluntaris de protecció Civil a la xarxa de comunicació per radiofreqüència d’emergències RESCAT. Amb aquest acord la DGPC cedeix tres terminals, dos per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i un pel coordinador de l’emergència, que facilitaran la comunicació i millorarà la coordinació en cas d’una emergència.

Amb l’entrega de les emissores es posa en valor la tasca dels voluntaris, sobretot pel què fa a la seva participació en situacions d’emergència i en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones.

Fins ara, els sistemes de comunicació dels quals disposava l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i la policia local eren incompatibles entre ells, gràcies als nous dispositius la comunicació serà més àgil i segura.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa dels voluntaris de protecció civil amb el CECAT facilitarà la coordinació i alhora garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries (telefòniques i connexió internet).

A l’acte d’entrega hi van assistir la regidora de governació i protecció civil, Maite Barrera, la cap del serveis territorials de protecció civil, Agnès Centelles, tècnics de la DGPC, una tècnic de la xarxa RESCAT, el coordinador d’emergències i president de l’AVPC, Manel Roca, i voluntaris de protecció civil de Cardona.

Al final de la jornada els representants municipals van rebre una formació per conèixer el funcionament dels nous terminals.


Tornar a: Maig, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat